Представництво ЄС в Україні та Посольства США, Німеччини, Великої Британії, Швеції та Японії виступили на підтримку Суспільного

Представництво ЄС в Україні та Посольства США, Німеччини, Великої Британії, Швеції та Японії виступили на підтримку Суспільного

29 бер. 2020

У публічному просторі з’явилася інформація про наміри Кабінету Міністрів України скоротити фінансування Суспільного мовника на суму приблизно 480 млн грн. Представництво ЄС в Україні, Посольства США, Німеччини, Великої Британії, Швеції та Японії виступили із заявами щодо забезпечення повноцінного фінансування Суспільного.

«У часи кризи, спричиненої COVID-19, Суспільне мовлення відіграє важливу роль швидкого, точного й об’єктивного інформування громадян», — йдеться у заявах.

Офіційні представництва наголошують на підтримці Суспільного і закликають усі відповідальні сторони забезпечити його належне фінансування для виконання цієї місії.

Країни з розвиненою і сталою демократією усвідомлюють важливість Суспільного мовника для побудови громадянського суспільства. На жаль, увага української влади до мовника спрямовується лише у час, коли необхідне переспрямування видатків на інші сфери.

Суспільне висловлює щиру вдячність партнерам за підтримку. Діяльність мовника — одна з опор демократії, яка є нашою спільною метою.