На Суспільне Черкаси відкрили меморіальну дошку Євгену Старинцю

На Суспільне Черкаси відкрили меморіальну дошку Євгену Старинцю

1 тра. 2024

1 травня біля головного входу до Черкаської філії Суспільного відкрили меморіальну дошку менеджеру Суспільне Черкаси у 2017–2019 роках, добровольцю російсько-української війни Євгену Старинцю. Два роки тому він героїчно загинув на Луганщині у боях за Попасну, прикривши собою евакуацію побратимів. За мужність та героїзм Євгена Старинця нагородили орденом «За мужність» III ступеню.

Пам’ятну дошку запросили відкрити дружину та матір Євгена. Наталія Старинець, згадуючи свого чоловіка, не змогла стримати сліз. Вона подякувала колективу філії, побратимам і всім присутнім. 

«Понад десять років триває війна в Україні. Ці десять відважних років ми уособлюємо національну міць та людську самопожертву. Щодня українці втрачають рідних, близьких, колег. Два роки тому і ми отримали звістку про загибель нашого колеги — Євгена. Саме ця будівля з 2012 року була наповнена його енергетикою та цілеспрямованістю. Свого часу він обіймав посаду менеджера філії, і нині я маю честь продовжувати його справу. Знаю його не лише як хорошого керівника, а й як віддану праці людину, хорошого друга, товариша, який завжди міг допомогти. Знаю як порядного, хорошого чоловіка. Як він безмежно любив свою родину і своїх батьків. Пам’ятаємо і шануємо», — сказала Віта Каюк, менеджерка Суспільне Черкаси.

У пам’яті побратимів Євген залишиться справжнім воїном, надійним та відважним. «Стар» — позивний, з яким він пішов у бій. 

«Супроводжуючи на евакуацію, він загинув, прикриваючи мене та ще одного нашого побратима. І досі біль розриває серце, але справжні Герої не вмирають», — сказав колега Євгена по службі.  

«Щоразу перед бойовим виходом ти себе налаштовуєш, щоб працювати. Мені не було страшно, бо я знав, що навіть якщо я загину, мене там чекатимуть побратими. Я знаю, що для таких, як Євген, у раю є особливе місце. І знаю, що ми там зустрінемося», — каже інший побратим.

Нагадаємо, Євген Старинець народився у Вінниці. Закінчив Київський університет ринкових відносин, Українську академію внутрішніх справ за спеціальністю правознавство, за кваліфікацією — юрист. Із грудня 2017 року до грудня 2019 року він обіймав посаду менеджера філії Суспільного у Черкасах, до цього працював на посаді заступника директора філії з фінансових питань.

Станом на 1 травня 2024 року у Силах оборони України служать 112 працівників та працівниць Суспільного. Від початку повномасштабного вторгнення загинули оператор Суспільного Олексій Ольховик і радіоведучий Суспільне Донбас Дмитро Сірик. Оператор Суспільне Миколаїв Василь Філімон з травня 2022 року перебуває в російському у полоні.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.