Після важкого поранення повернувся у стрій: інтерв’ю Суспільне Черкаси з  Максимом Данчишеним

Після важкого поранення повернувся у стрій: інтерв’ю Суспільне Черкаси з Максимом Данчишеним

3 кві. 2024

Отримав рвану рану голови та кілька днів був без свідомості, але за два місяці після поранення Максим Данчишен повернувся на передову. До повномасштабного вторгнення чоловік був спортивним тренером, працював із дітьми. В армію пішов добровольцем 24 лютого 2022 року. Нині командує другою стрілецькою ротою 157 окремого батальйону 118 бригади територіальної оборони. Про боротьбу з ворогами і відповідальність перед рідними розповів журналістці Суспільне Черкаси Мар’яні Ободовській. Такі інтерв’ю місцеві команди Суспільного записують і для всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Студія»

Читайте також: У кадрі — максимальна злагодженість, взаємопідтримка і зосередженість, — ведучі «Суспільне. Студія»

Захисник у зоні бойових дій працює з дронами, каже: «Це дуже круто відчувати коли ти не людьми штурмуєш, а летиш “пташкою” і робиш роботу — результативну роботу».

Зараз робота з дронами на передовій змінилась порівняно з початком війни — «пташок» треба більше і гаджетів до них теж. Ворог має багато засобів радіоелектронної боротьби і часто навіть не дає залітати близько до своїх окопів. Тому допомога цивільних дронами дуже важлива.

«Те, що цивільні вдома збирають дрони — я до цього досить скептично ставився. Зараз я добре до цього ставлюсь, бо результати суперові. Хлопці мені передавали такі дрони, щоб я облітав, попрацював — я шокований, що це не масове виробництво, а виробництво, можна сказати, на кухні», — зазначає Максим Данчишен.

Також оборонець розповів про те, чому поспішав повернутись після поранення у свою частину та як це сприйняли побратими.

«За два місяці після поранення я повернувся на службу. Хоча лікарі всі казали, що я міг втратити пам’ять і не ходити, було сильне поранення голови. Я знав, що треба повернутися. Як зміг перший раз встати — знав, що треба відновлюватись і йти далі працювати. Там мої хлопці». 

Де перебувають оператори БПЛА у зоні бойових дій, як отримав поранення, які завдання зараз ставить собі Максим Данчишен, — дивіться в інтерв’ю. 

Нагадаємо, оновлений інформаційний проєкт регіональної команди Суспільного «Суспільне. Студія» — новини з усієї країни, верифікована інформація, різнобічний аналіз подій. З 4 березня дивіться прямий ефір проєкту на каналі Суспільне Новини та місцевих каналах Суспільного Мовлення: 

щобудня 

  • вранці з 7:00 до 10:00
  • вдень з 11:00 до 15:00
  • ввечері з 16:00 до 20:00

щосуботи та щонеділі — з 10:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — на цифрових платформах: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.