Теленовини про всю країну від Суспільного: більше випусків у зручний час

Теленовини про всю країну від Суспільного: більше випусків у зручний час

4 бер. 2024

З 4 березня на телеканалі Суспільне Новини та всіх місцевих каналах Суспільного (Суспільне Черкаси, Суспільне Кропивницький, Суспільне Хмельницький, Суспільне Вінниця тощо) збільшується кількість випусків загальнонаціональних новин — з трьох до шести, основу яких складають репортажі та історії з усіх регіонів. Час цих випусків та новин спорту стає зручнішим для глядача. 

Розклад інформаційних випусків у будні:

  • 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 й інформаційні підсумки дня 20:00 та вечірній випуск о 22:00;
  • 17:15 і 20:40 — новини спорту. 

У вихідні підсумкові новини виходитимуть о 18:00 та 20:00.

Розлога національна мережа Суспільного у всіх обласних центрах країни, а також гіперлокальні кореспонденти у громадах інформують про головні події та знаходять унікальні історії про локальні виклики й досвід. Ці матеріали стали основою для загальнонаціональних випусків новин. Їх виробництво повністю підхопила київська команда, що дозволить розвантажити хаби у регіонах. 

«Це вже другий етап збільшення випусків новин на місцевих телеканалах та каналі Суспільне Новини. Зрештою ми маємо прийти до щогодинних випусків у будні», — каже Христина Гаврилюк, генпродюсерка інформаційного мовлення Суспільного. 

Читайте також: Якою буде «Суспільне. Студія» — шеф-редакторка проєкту Ірина Малихіна

На місцевих каналах невдовзі стартує тижневий підсумковий місцевий інформаційний проєкт. Він буде адаптований для ютубу і стане альтернативою щоденним дайджестам новин. Регіональна команда Суспільного розпочинає готувати контент відповідно до спеціалізації свого хабу та продовжуватиме роботу з важливими місцевими історіями, адаптованими для різних платформ. 

«Мета — розвантажити людей та вивільнити технічний ресурс для більш якісної роботи з локальними темами й різними форматами, зокрема діджитальними. Це один із пріоритетних напрямів, який ми розвиваємо і де простежуємо позитивну тенденцію та попит аудиторії на наші новини», — каже Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного.

Крім цього, з березня оновиться інформаційний всеукраїнський міжрегіональний проєкт «Суспільне. Студія». Його студійна частина зміниться і візуально, і за змістом. Команда регіонального мовлення планує розширити виробництво спеціальних студійних проєктів, документалістики та якісного міжпрограмного контенту.

Нагадаємо, згідно з Концепцією регіонального мовлення на 2022-2025 роки, Суспільне Мовлення створило 6 хабів у регіонах: центральний, західний, північно-західний, північно-східний, південний та східний. Кожен з них включає центр виробництва — філії у Черкасах, Львові, Рівному, Чернігові, Одесі та Харкові; бюро — філії в найближчих областях, а також гіперлокальну мережу журналістів в об’єднаних територіальних громадах.

Кожен хаб має власну спеціалізацію — локальну експертизу, тематичний та форматний фокус для роботи. Вона відповідає особливостям життя макрорегіону, де географічно розташований хаб, враховує навички людей та ресурси команд. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.