«Зустрічі у домі, де живе пісня» — квартирник Івасюка на Суспільному

«Зустрічі у домі, де живе пісня» — квартирник Івасюка на Суспільному

4 бер. 2024

Безсмертні хіти, записані у домі легендарного Володимира Івасюка —  4 березня о 10:25 на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення вийде концерт-квартирник «Зустрічі у домі, де живе пісня», який підготувала команда Суспільне Чернівці й західного хабу Суспільного до 75-річчя композитора. Онлайн дивіться квартирник на ютуб-каналі Суспільне Чернівці. 

Читайте також: Українське Радіо: спецпрограма до дня народження Володимира Івасюка

«Особливістю квартирника є те, що зйомки відбувались у квартирі Володимира Івасюка. Глядач має змогу зануритися в атмосферу 1970-х та відчути вайб, який панував там під час створення хітів, серед яких і знаменита “Червона рута”. Власне, перші записи Володимира легендарної пісні теж можна побачити у телепроєкті», — каже продюсер західного хабу Суспільного Максим Волошин

Саме у Чернівцях у 1970-му році на Театральній площі, у прямому ефірі Чернівецького телебачення, вперше прозвучали незабутні «Червона рута» і «Водограй» у виконанні їхнього автора Володимира Івасюка, а також співачки Олени Кузнєцової.

«Ще на початку 2024 року ми з колегами у Чернівцях думали, що підготувати для нашої авдиторії з нагоди ювілею Володимира Івасюка. Ідей було чимало, колеги активно їх генерували, розуміючи, що хто ж, як не ми, тут, у Чернівцях, де відбувалось становлення талановитого композитора, автора пісень, які співають українці по всьому світу, повинні гідно пошанувати видатного земляка. До того ж саме на студії Чернівецького телебачення відбувались перші записи пісень Володимира Івасюка, що ставали справжніми шлягерами», — зазначає лінійна продюсерка  Суспільне Чернівці Олеся Жук

Читайте також: «Смерічка» — документальний проєкт про карпатських Бітлз від Суспільне Чернівці

Учасниками телепроєкту стали подружжя музикантів Юлія Чампела та Олександр Бабленюк, які розповіли історію створення їхньої родини, особливе місце в якій займає саме пісня Володимира Івасюка. 

Співак та блогер Тьома Паучек, припустив, у якій би соцмережі Володимир Івасюк спілкувався зі своєї аудиторією і підписниками. 

Учасники гурту Zapal зазначили, що з моменту створення їхнього колективу на кожному концерті виконують «Червону руту», яку співає весь зал.

Народний артист України Павло Дворський розповів, що вперше побачив Володимира Івасюка у 1965 році у Чернівецькому музичному училищі на конкурсі музичних шкіл. Володимир Івасюк тоді представляв Кіцманський район, а Павло Дворський — Кельменеччину. А сьогодні, на концертах у будь-якій точці світу, Павло Дворський разом із синами Павлом та В’ячеславом, тріо Дворських, завжди співають пісні Володимира Івасюка.

Читайте також: Суспільне Медіатека — відкрита платформа унікальних архівних відео та аудіо Суспільного

«Від імені команди Суспільне Чернівці хочу подякувати всім, хто допоміг зреалізувати цю ідею. Бо пісня Володимира Івасюка правдива, вона об’єднує усіх нас, допомагає вистояти у важкі часи й наближає нашу Перемогу», — каже Олеся Жук

Над проєктом працювали:

  • режисерка – Юлія Мілімонко, 
  • інженер – Андрій Поліщук, 
  • оператор – Сергій Мороз. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.