«Стоїмо, бо за нашими спинами сім’я», — захисник Ніколас Дубінський в інтерв’ю Суспільне Черкаси

«Стоїмо, бо за нашими спинами сім’я», — захисник Ніколас Дубінський в інтерв’ю Суспільне Черкаси

19 січ. 2024

Військовий Ніколас Дубінський відновлюється після поранення і готується повернутися на бойові позиції. Його підрозділ боронить Донеччину вже 18 місяців поспіль. Про перший бій, озброєння, кадрове забезпечення і контрнаступ Ніколас розповів у інтерв’ю Суспільне Черкаси. Такі інтерв’ю кореспонденти Суспільного записують для всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив» та ютуб-каналів філій

Читайте також: «Батьки-засновники» — новий проєкт про тих, хто сформулював ідею України

«Мій підрозділ не виходив на ротацію і відновлення понад 18 місяців, — розповідає Ніколас Дубінський. З червня 2022 року бригада зайшла на донецький напрямок і поки ми не виїжджали ні на ротацію, ні на доукомплектацію. Ми банально втомилися. Нам треба люди, які нас поміняють, і щоб це було не тільки кількісно, а й ефективно. Тому треба людей готувати вже. Ми не термінатори, ми не залізні. Ми стоїмо, бо розуміємо, що за нашими спинами сім’я, друзі, рідні. І кожен стоїть за своє. Але люди морально і фізично максимально виснажені вже».

Про цивільних, які вагаються щодо вступу в лави Сил оборони України, захисник зазначає: «Я теж колись був цивільною особою і в армії себе не уявляв, але якщо реформувати себе, свій характер я захотів, я пішов і думками вже перелаштувався. Тому “я не створений для війни”, “я просто не підходжу” на мою думку, це відмазки. Кожна людина може бути корисна війську і може перелаштуватись на військовий лад. Це не так страшно, як думають».

Оборонець каже, що все, що ми робимо, має бути з думкою про захист. Боротьба буде ефективною, коли ми будемо підготовлені й об’єднані. Щодо  цивільних розваг і відпочинку, на його думку, важливо не просто розважатись, а розуміти сьогоднішній стан речей і надавати допомогу навіть відпочиваючи.

«В мене знайомі влаштовували не вечірку, скоріше івент. Там теж були люди, вони відпочивали, гуляли, але кожен вносив свій донат, кожен вносив певну частку себе, своїх коштів на підтримку ЗСУ. І дякуючи цим людям, їхнім івентам, моєму підрозділу зайшли ті речі, які нам були потрібні: дрони, засоби забезпечення, спальні мішки тощо. Тобто ці вечірки були корисні, вони принесли користь і людям, які відпочивали та спілкувались, і військовим, які отримали допомогу», — каже він.

Що мотивує і чому важливо знати, що тебе чекають у тилу, чому Ніколас не сприймає шумні компанії і гучну музику, чому став штурмовиком, які здобутки на полі бою додають сил та що важливо для українського війська  дивіться у відео.

 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — на цифрових платформах: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.