Релокований бізнес на Черкащині — тематичний цикл програм Українського Радіо Черкаси

Релокований бізнес на Черкащині — тематичний цикл програм Українського Радіо Черкаси

9 лис. 2023

Українське Радіо Черкаси підготувало тематичний цикл програм про релокований бізнес. Бджолярство, виробництво приладів, швейна справа — різні галузі й різні люди, але об’єднанні однією потребою: жити і працювати в Україні. Всього підготували 7 програм. Слухати епізоди тематичного проєкту можна щосереди о 17:42 в ефірі Українського Радіо Черкаси, або в зручний час у плейлисті Національної мережі Українського Радіо.

Читайте також: Відбулися зустрічі із Суспільним у громадах Черкащини: як це було

«Ми створили цикл програм про бізнес, який переїхав на Черкащину через військову агресію росії, — розповідає випускова редакторка Українського Радіо Черкаси Альона Ніколенко. —  Наші герої сильні особистості, попри втрату всього вони працюють, починають будувати свій бізнес знову, часто “з нуля”».



Однією з гостей проєкту стала  Ірина Чорнобай. У першому епізоді тематичного циклу вона розповіла про інноваційне підприємство «Аеромех», що виготовляє пристрої для якісної обробки агропродукції. Релокація на Черкащину, до м. Ватутіне стала другою за період діяльності підприємства. 

Українське Радіо. Національна мережа · Двічі релоковане, але незламне: підприємство "Аеромех" набирає обертів на Черкащині (1 серія)

«Історії таких людей по-справжньому надихають. Адже вони не зневірилися, коли втрачали майно, перевозили устаткування, починали бізнес тут, на Черкащині. Ці люди могли також виїхати за кордон. Але вирішили саме в Україні розвиватися, платити тут податки. Це хороший приклад, про який мають знати інші», — упевнений редактор Українського Радіо Черкаси Іван Лила.

Редакторка Українського Радіо Черкаси Галина Рибак  спілкувалась із Олегом Перепелицею. Він виготовляє вулики, рамки й інвентар для пасік. 

«Мій гість раніше на промислових підприємствах своєї області займався виробництвом шпал для ремонту під’їзних шляхів. А кілька років тому став виготовляти ще й вулики із петриківським орнаментом. Торік через повномасштабну війну він переїхав на Черкащину. Тут  поступово відновлює роботу з виготовлення вуликів із українським дизайном, створює робочі місця, також волонтерить, підтримує тих, хто потребує допомоги», — розповідає Галина Рибак.

Українське Радіо. Національна мережа · Із Костянтинівки на Черкащину, щоб допомагати бджолярам: історія релокації підприємства (2 серія)

Ще один епізод, який планується в ефір наступного тижня, — про релоковане швейне підприємство.

«Мені випала змога поспілкуватися із власником швейної фабрики Ярославом Скрипником. Як він каже, його виробництво нині активно розвивається в нашому регіоні, тут вже відкрито три філії. А також після деокупації Херсону вдалося відновити роботу підприємства і там. Ярослав не втрачає оптимізму відновити роботу у всіх філіях та наростити нові потужності в інших містах України», — зазначає Альона Ніколенко.

Якщо вас цікавить тема релокованих підприємств — слухайте тематичний цикл Українського Радіо Черкаси у радіоефірі, онлайн або на Soundcloud.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — на цифрових платформах: