«Історична місія — перемогти росію»: Бондаренко в інтерв’ю Суспільне Черкаси

«Історична місія — перемогти росію»: Бондаренко в інтерв’ю Суспільне Черкаси

23 гру. 2022

Понад триста днів повномасштабної війни. За цей час Черкаси стали другою домівкою для тисяч внутрішньо переміщених осіб й одним із найбільших волонтерських хабів в Україні, пережили сотні повітряних тривог і кілька блекаутів. Як в місті справляються із основними викликами воєнного часу, Суспільне Черкаси запитало у міського голови Анатолія Бондаренка. Дивитись інтерв’ю можна на сайті філії або у всеукраїнському телепроєкті «Суспільне. Спротив».

Читайте також: Блокада, бої на горі та втеча росіян — у фінальній серії фільму Суспільного «Битва за Чернігів»

Головне з розмови:

На нашу долю випала історична місія перемогти росію. І, я думаю, ми цю місію виконаємо з честю. Тому що за цю місію поклали життя сотні, тисячі наших героїв. 

Найважче це отримувати звістку, що хтось із черкасців загинув.

Місто прийняло велику кількість тимчасово переміщених осіб. Наразі у нас залишились, офіційно зареєстрованих, понад 30 тисяч, а за неофіційними даними близько 60 тисяч.

Місто забезпечене генераторами: по теплопостачанню на 100%, по каналізаційному господарству 100%. Сьогодні працюємо над можливістю подачі води до 5-7 поверху. Прийняли програму компенсації вартості генераторів.

Наші комунальники, енергетики, тепловики допомагають у інших регіонах, допомагали й обладнанням. 

Головний фінансовий документ міста на 2023 рік передбачає витрати на резервний фонд в разі надзвичайної ситуації, будівництво укриттів, забезпечення соціально-економічного розвитку міста, соціальний захист.

Пункти незламності по-різному працюють. Деякі люди плутають такі пункти з місцевим кафе.

Премію  (400% місячного окладу) віддав на атидронові рушниці полку «Азов». 

Не потрібно одягати рожеві окуляри. Ми б’ємося за наші території з запеклим ворогом. Нам потрібно налаштуватися на затяжну зиму. Потрібно зрозуміти, що ми будемо воювати, поки не виженемо їх. Все повинно бути тільки для перемоги. Підтримувати потрібно всіх.

Більше дивіться у відео:

Читайте також: Сергій Притула озвучив «Хоробру казку» від Суспільного

Всеукраїнський проєкт «Суспільне. Спротив» виходить в ефір у будні з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00 на Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал—платформах.

Читайте і дивіться оперативні та перевірені новини про Черкаси та область: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси можна дивитись онлайн на сайті філії.