Суспільне Черкаси інформаційно підтримує «Не вкрадене Різдво» від Cherkasy Jazz Orchestra

Суспільне Черкаси інформаційно підтримує «Не вкрадене Різдво» від Cherkasy Jazz Orchestra

20 гру. 2022

«Не вкрадене Різдво» 29 грудня Cherkasy Jazz Orchestra готує концерт для шанувальників джазової музики. Суспільне Черкаси підтримує подію на правах інформаційного партнера. 

«Я була приємно здивована, коли дізналась про підготовку цього проєкту, і сприймаю програму “Не вкрадене Різдво” як спробу додати трохи світла в наші будні. Це утвердження сили духу і перемоги добра над злом. Хочеться вірити, що комусь концерт допоможе хоча б на годину відволіктись від тривожних новин інформаційної стрічки, стане розрадою або мотиватором. А для музикантів це теж важливий момент розвитку й можливість ділитися своїми напрацюваннями», зазначає продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна.

Читайте також: «Між крапельками»: Суспільне презентує серіал про те, як культура України вижила в радянщині

«Джазовий оркестр і Різдво це майже синоніми. Відмовитись зіграти концерт в цей час ми не могли, — розповідає диригент Cherkasy Jazz Orchestra Михайло Євтушенко.Прозвучить багато музики, яку ми знаємо, в новому аранжуванні оркестру. Також ми підготували деякі новинки, які ще в Черкасах жодного разу не звучали».

Бразильський композитор Еміліано Сампайо, коли побачив, що оркестр не припиняє своєї діяльності під час війни, надіслав свою музику. І вона звучатиме в Черкасах. Проте не всі учасники оркестру можуть зараз виступати для публіки. Двоє музикантів захищають Україну зі зброєю в руках.

«У нас двоє музикантів пішли добровільно захищати Україну. Наразі вони не в найспокійніших місцях, — каже Михайло Євтушенко. Ми тримаємо зв’язок, вони питають про творчість, намагаємось допомогти їм, чим можемо».

Щодо мистецьких подій під час війни Михайло Євтушенко зазначає: «Є дві думки... Обидві я випробував на собі. Коли ми грали спонтанно на вулицях міста на підтримку ЗСУ, люди підходили і питали, а чому ви не робили анонс. Люди бажають хоч якогось ковтка нормального життя, наскільки це можливо в цих умовах. Це також дає сили далі жити, далі рухатись, продовжувати нашу спільну боротьбу. Тому я думаю, що це наша частина фронту», — і додає: «На початку війни ми музику відклали, але минуло кілька місяців, ми зустрілись і вирішили продовжити репетиції. Вирішили триматись колективом, щоб наша справа не вмирала».

Більше про підготовку концерту дивіться у відео:

Читайте також: Маркіян Прохасько отримав Спеціальну відзнаку Радіо Культура за есеїстику

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал—платформах.

Читайте і дивіться оперативні та перевірені новини про Черкаси та область: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси можна дивитись онлайн на сайті філії.