Як навчатимуться діти в черкаських школах — Анастасія Чубіна на Суспільне Черкаси

Як навчатимуться діти в черкаських школах — Анастасія Чубіна на Суспільне Черкаси

30 сер. 2022

Як навчатимуться першокласники та випускники і чи впускатимуть у шкільні сховища сторонніх — Вікторія Хамаза спілкувалась із заступницею міського голови Черкас Анастасією Чубіною. Відео розмови можна дивитись на сайті Суспільне Черкаси або в телеефірі міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив».

«Батьки самостійно вирішують чи підтримувати очну форму навчання, чи все-таки з безпекових моментів краще буде дистанційна форма, — розповіла Анастасія Чубіна. Ми даємо можливість цим паралелям (1, 2, 5, 11 класи, кожна школа визначається самостійно, — ред.) навчатися на очній формі. Якщо батьки не хочуть, є навіть одна дитина з класу, яка не хоче навчатись очно ми будемо дублювати навчання в дистанційному форматі».

Читайте також: Ті, що творять сучасну історію країни. Добірка інтерв’ю для «Суспільне. Спротив»

Безпекові тренування для дітей, які школи в Черкасах навчатимуться тільки онлайн?

«Під час повітряної тривоги дітей батькам віддавати не будуть. Дитина спускається в сховище і до закінчення повітряної тривоги дитину батькам не віддають. Під час навчального процесу і перебування дітей в сховищі, туди не пустять сторонніх людей. В школі — виключно діти і працівники цих шкіл. Думаю, всі це підтримують тому, що це питання безпеки», — каже Анастасія Чубіна.

Чи є можливість проведення уроків у сховищах, чи відповідає кількість учнів, які йдуть на офлайн, кількості місць у сховищах? За якими критеріями перевіряли сховища? Чи є підручники для всіх і як навчатимуться учні, які виїхали за кордон? Шукайте відповіді у відео.

 

Нагадаємо, міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» можна дивитись в телеефірі на  регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Черкаси, щобудня вранці з 7:00 до 11:00, вдень з 12:00 до 16:00 та ввечері з 17:00 до 21:00

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та  Українське Радіо Черкаси.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: