«Працюємо над тим, щоб людям було, де жити», — Анатолій Бондаренко в інтерв’ю для Суспільне Черкаси

«Працюємо над тим, щоб людям було, де жити», — Анатолій Бондаренко в інтерв’ю для Суспільне Черкаси

3 сер. 2022

Понад 20 тисяч переселенців офіційно зареєстровано в Черкасах, серед них більш як 6 тисяч дітей.  Де вони проживають і які є альтернативи для їхнього поселення на триваліший термін, якої допомоги потребують українці, що змушені тікати від війни? Про це Вікторія Хамаза дізнавалась у міського голови Черкас Анатолія Бондаренка для телемарафону «Суспільне. Спротив». Також відео розмови можна дивитись на сайті Суспільне Черкаси.

Міський голова  Черкас розповів про те, чи можна пришвидшити процес ремонту і облаштування житла для евакуйованих українців, що може знизити ціни на житло у Черкасах, чи можлива побудова нового житла для внутрішньо переміщених осіб, чи вистачає ресурсів для допомоги і хто вивчає запити людей. Також він висловив подяку тим, хто долучився до роботи комунальних служб міста.

«Багато людей залишається у Черкасах, багато людей шукають роботу і за професією, і за своїм хобі. Багато людей поповнили лави працівників комунальних підприємств, за що ми їм вдячні, бо отримали першорозрядних зварювальників, сантехніків», — розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Щодо переселення людей із закладів освіти у зв’язку з підготовкою до нового навчального року Анатолій Бондаренко зазначив: «Жодна людина не залишиться без домівки, альтернативні варіанти шукаємо для всіх і будемо максимально забезпечувати житлом. Зараз плануємо зайнятись облаштуванням дитячої поліклініки для того, щоб там розмістити 200 осіб. Працюємо над тим, щоб людям було, де жити». 

Нагадаємо, міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» в ефірі на  регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Черкаси, щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та  Українське Радіо Рось.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: 

 

Фото управління інформаційної політики Черкаської міської ради