Цієї неділі відбудуться «Ігри Нескорених». UA: ЧЕРКАСИ — генеральний інфопартнер

Цієї неділі відбудуться «Ігри Нескорених». UA: ЧЕРКАСИ — генеральний інфопартнер

25 чер. 2021

27 червня о 9:00 у Черкасах розпочнуться Всеукраїнські ветеранські змагання «Ігри  Нескорених. Черкаси»*. Суспільний мовник Черкащини — генеральний інформаційний партнер події. 

Протягом неділі на двох локаціях ветерани змагатимуться у 9 дисциплінах: легка атлетика (біг — 100 м, 400 м і 1500 м, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину), паверліфтинг (жим лежачи), веслування на тренажерах (спринт — 1 хв, витривалість — 4 хв) та велоспорт. 

Слухайте сьогодні, 25 червня, о 17:20 на UA: Українське радіо Рось програму «Тема дня» про майбутні змагання ветеранів, а на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ — дивіться о 19:00 проєкт «Сьогодні. Головне», де також йтиметься про «Ігри Нескорених».

Крім цього, у неділю, на місці події працюватиме знімальна групи UA: ЧЕРКАСИ, аби оперативно розповісти про найцікавіше телеглядачам та читачам Суспільного. 

«Насамперед, хочу запросити черкащан прийти 27 червня на стадіон і підтримати сильних духом людей — ветеранів, військовослужбовців, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків. Наша ж мета — розповісти про змагання якомога більшій аудиторії. Ми це робитимемо на різних платформах, в тому числі, готуватимемо репортаж для новин на UA: ПЕРШИЙ і для сайту новин Суспільного. Цей захід я сприймаю не лише в розрізі спортивної події, а й в контексті фізичної і психологічної реабілітації військових», — розповіла продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. 

Як інформують організатори, до участі у змаганнях зареєструвався 131 ветеран та військовослужбовець. Серед учасників будуть ті, хто вже не вперше змагатиметься, а також приєднаються ветерани, для яких ці «Ігри нескорених» стануть першими у житті. 

«Зазвичай всеукраїнські "Ігри Нескорених" відбіркові – за їх підсумками визначають склад національної збірної. Міжнародні ж ігри відбуваються раз на два роки в різних європейських країнах, щоразу в іншій. Україна бере в них участь із 2017-го року. Наші хлопці виступали в Торонто, Сіднеї, а у 2020-му році мали їхати в Гаагу. Через коронавірус Гаагу пернесли спочатку на рік, а потім – на 2022-й. Відповідно, збірна, яку вибрали у 19-му році, ще не виступила, тому сенсу відбирати нову немає. Така ситуація не лише в Україні, а й у всіх націях Invictus. Тому поки що вирішили "йти" у регіони», — розповіла Суспільному комунікаційний менеджер Warrior Games в Україні Світлана Судак.

«Ігри  Нескорених» відбуватимуться влітку ще й у Кривому Розі. Суспільне UA: ДНІПРО також виступить генеральним інформаційним партнером змагань. 

Раніше журналісти UA: ЧЕРКАСИ показали, як готується до "Ігор Нескорених" черкаський ветеран Сергій Прядка. 

Крім цього, команда UA: Українське радіо Рось підготувала радіопроєкт “Світ спорту” про те, хто може взяти участь у змаганнях і як на них зареєструватись. Послухати його можна за посиланням. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.

Довідково

Мета проєкту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення та соціальної інтеграції. Команда проєкту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

За час існування в Україні проєкт розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до повернення до мирного життя після війни. 

*Організацію змагань здійснює Міністерство ветеранів України спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» та БФ «Повернись живим» за підтримки Черкаської міської ради та Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.