У «Виборчому окрузі» на UA: ЧЕРКАСИ проаналізували рік роботи депутатів від Черкащини

У «Виборчому окрузі» на UA: ЧЕРКАСИ проаналізували рік роботи депутатів від Черкащини

3 вер. 2020

Рік тому, 29 серпня, депутати Верховної Ради дев’ятого скликання склали присягу на вірність Україні. Команда суспільно-політичного мовлення Черкаської філії Суспільного запросила у студію «Виборчого округу» експертів, щоб проаналізувати роботу обранців від Черкащини. Про активність і результативність нардепів говорили з доктором політичних наук Євгеном Васильчуком, політичним оглядачем видання «18000» Артуром Чемирисом та кандидаткою політичних наук, викладачкою ЧНУ ім.Б.Хмельницького Олександрою Дем’яненко.

Глядачам нагадали обов’язки та права народних депутатів, розповіли про відвідування засідань Ради та законотворчу діяльність. Не оминули увагою використання бюджетних коштів для піару.


«Ми підготували дві програми, говорили про роботу семи народних депутатів, показали відеовізитівки нардепів, згадали про кількість депутатських запитів, прогули засідань Верховної Ради, — розповідає ведучий проєкту Максим Дубінський. — В студію запросили незалежних експертів, які не працюють на виборах або в партійних штабах, можна сказати «політично стерильних».


«Хочемо нагадати виборцям, що слід звертати увагу не тільки на кількість поданих депутатами законопроєктів, а й на те, якою була їхня участь у написанні законопроєкту, чого стосувались законопроєкти (чи то були технічні правки, чи враховували суспільну думку та інтереси виборців) і чи були законопроєкти прийняті та якою була діяльність депутатів на окрузі, — каже редакторка проєкту Маряна Ободовська. — У підготовці до ефірів використали інформацію з офіційних сторінок ВРУ та Черкаської обласної адміністрації. Також користувались даними громадського руху «Чесно», проєкту Громадянської мережі ОПОРА «Вони голосують для тебе» та аналітичного порталу Слово і Діло».


У першому ефірі аналізували діяльність депутатів від Черкащини із фракції «Слуга народу» — Андрія Стріхарського, Любові Шпак, Сергія Нагорняка, Олександра Скічко та Олега Арсенюка.

У другому ефірі говорили про роботу самовисуванців-мажоритарників Сергія Рудика та Антона Яценка.

Нагадаємо, в ефір Суспільного Черкащини вийшло два сезони  суспільно-політичного проєкту «Виборчий округ». Проєкт має на меті налагодити якісний діалог між народним депутатом та його виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності депутата.