Передсвяткові ранкові ефіри на UA:ЧЕРКАСИ — імбирні пряники та Резиденція Святого Миколая

Передсвяткові ранкові ефіри на UA:ЧЕРКАСИ — імбирні пряники та Резиденція Святого Миколая

16 гру. 2019

18 та 19 грудня у ранковому шоу на телеканалі UA:ЧЕРКАСИ починаємо підготовку до новорічно-різдвяних свят. Журналісти Суспільного ділитимуться родинними рецептами імбирного печива і розкажуть про резиденцію Святого Миколая у Чигирині. Також регіональні команди ранківців обміняються сюжетами до Дня «СпеЧи печиво» і локальними історіями свята Миколая.

«Не раз ми збиралися ранковою командою перед новорічними святами для приготування різних страв, — розповідає ведуча програми «Ранок на UA:ЧЕРКАСИ» Тетяна Зозуля. — Цього разу пекли пряники. Андрій Крижанівський смачно готує, а Оксана Савенко полюбляє прикрашати печиво спільними зусиллями створили неймовірну красу. Для мене особисто стало несподіванкою, що Андрій виготовив пряники із нашим фото. Це буде чудовим спогадом на довгі роки».

Розписувати пряники — досить популярне заняття і у дорослих, і у дітей, тому до вибору рецепта поставились відповідально.
«Рецепт, яким ми поділилися, досить простий і кожен зможе за ним приготувати смачні прикраси до Різдва та Нового року», - каже Андрій Крижанівський, редактор рубрики «Ранкова кава», технолог приготування їжі.
«В моїй сім’ї є добра традиція — напередодні зимових свят збиратись разом прикрашати ялинку, випікати імбирне печиво за фірмовим бабусиним рецептом і вже обов’язковий ритуал — розписування новорічних смаколиків. Цього року продовжила традицію і з колегами, адже такі моменти зближують та надихають, а також дають відчуття справжнього новорічного дива», - ділиться Оксана Савенко, адміністраторка ранкової програми на UA: ЧЕРКАСИ.
Разом з ранківцями Суспільного Черкащини глядачі зможуть не тільки спекти смачне печиво, а й додати нових новорічно-різдвяних традицій до родинної атмосфери свята.

19 грудня у ранковій програмі на UA:ЧЕРКАСИ розповідатимуть про фестиваль і резиденцію Святого Миколая у Чигирині.
«Минулого року я була вражена рівнем підготовки фестивалю, різномаїттям та атмосферою свята. Малеча читала віршики Святому Миколаю, його помічники розповідали про традиції свята та усі разом співали святкових пісень, — розповідає Тетяна Зозуля, редакторка та ведуча програми «Ранок на UA:Черкаси». — Для ранківців це вже добра традиція відвідувати Чигирин у святковий день, та цього разу ми поспілкуємося з організаторами через скайп-зв‘язок, 19 грудня, у прямому ефірі програми «Ранок на UA:Черкаси».

«Хочемо дати можливість тим, хто не може особисто бути на святі у Чигирині, відчути атмосферу дійства. Адже у цей час козацька столиця перевтілюється на казкове містечко, де на кожному кроці на тебе чекають дива та сюрпризи», - каже Вікторія Сельова, лінійна продюсерка телебачення UA: ЧЕРКАСИ. 


Нагадаємо, ранкова програма «Ранок на UA:Черкаси» починається о 7:00, нас також можна дивитись наживо на сайті філії, а записані програми і сюжети доступні на ютуб-сторінці UA:ЧЕРКАСИ.