На UA: ЧЕРКАСИ підготували проєкт до професійного свята

На UA: ЧЕРКАСИ підготували проєкт до професійного свята

14 лис. 2019

«Чому я працюю на Суспільному?» — таку назву має проєкт UA: ЧЕРКАСИ до Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку. В Україні цей день відзначають 16 листопада. Цього року аудиторії Суспільного Черкащини покажуть новий цикл відеороликів. Їх транслюватимуть у телеефірі та на офіційних сторінках UA: ЧЕРКАСИ у facebook та youtube. Першу частину проєкту знімали у 2018 році.

«Хочеться, аби аудиторія трохи більше знала про внутрішню мотивацію тих, хто працює на Суспільному, — розповідає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна,— тому цього року до професійного свята вирішили зробити другий цикл коротких роликів. Так, ми не ідеальні, ми вчимось та інколи помиляємось. Але у нас є система цінностей, яку ми намагаємось доносити до інших, прагнення робити якісний контент, бути чесними й об’єктивними. Це те, що об’єднує нашу команду, і що нам хотілось би поширювати та популяризувати».

Про свободу, підтримку, вибір і можливості розповідають герої роликів - редактори та ведучі Суспільного Черкащини.

Вікторія Пожар, редакторка творчої групи «Тема дня», на Суспільне прийшла з приватного телеканалу. Пише вірші, співає, постійно навчається, бере участь у міжредакційних обмінах. «Я працюю на Суспільному тому, що це вільна від замовних матеріалів і джинси територія, — каже Вікторія. — Тут діють журналістські стандарти, принципи об’єктивності, неупередженості та незаангажованості. Тут я відчуваю простір для професійного і творчого розвитку. Колектив Суспільного завжди підтримує і стимулює до реалізації».

«Мені подобається налаштовувати людей на позитив у програмі «Перший зранку» і ознайомлювати їх із цікавинками нашого регіону у «Арт-студії», - додає Олексій Юрін, редактор UA: Українське радіо «Рось». - Хочу зрозумілою мовою доносити до аудиторії сучасну українську культуру, яку, насправді, мало знають». Крім роботи над двома програмами, Олексій бере активну участь у літературних фестивалях по всій Україні, пише вірші, викладає англійську мову у школі.

Кореспондентка новин Ольга Гуржій ще студенткою долучилась до команди новинарів UA: ЧЕРКАСИ. Працювала у   всеукраїнському проєкті «Спільно». «Це моє перше місце роботи, — розповідає Ольга. - Тут я навчалася тримати в руках мікрофон, записувати інтерв’ю, працювати у прямому ефірі. Це те місце, де не боїшся бути собою і намагаєшся постійно «рости». Тут я мала унікальну нагоду поєднувати роботу з навчанням в університеті. Це робота, на яку зранку хочеться прокидатися. Навіть якщо виїзд на знімання сюжету заплановано на 5:00».

"Суспільне - це кожен із нас", - упевнені працівники UA: ЧЕРКАСИ: ЗМІ, що не має власників, що працює для суспільства і разом з суспільством.