Мобілізація під загрозою? — «Новий відлік» на Суспільному

Мобілізація під загрозою? — «Новий відлік» на Суспільному

2 кві. 2024

Де Україні взяти людей для війська — про це у токшоу «Новий відлік» цього четверга, 4 квітня, о 21:00 у прямому ефірі місцевих каналів Суспільного (Суспільне Черкаси, Суспільне Вінниця, СуспільнеКропивницький, Суспільне Хмельницький на інші), на Українському Радіо та ютуб-каналі Першого. 

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап

29 березня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд 4 269 правок до законопроєкту про мобілізацію, прийнятого у першому читанні 7 лютого. Зараз триває процес внесення цих правок. Далі — їх обговорять у залі Верховної Ради України. 

Про те, як триває законодавчий процес та якими будуть наступні кроки щодо мобілізації, що не так з Територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки та як можна змінити ставлення громадян до служби у війську — про це ведучі Андрій Діхтяренко та Власта Лазур дискутуватимуть з гостями студії «Нового відліку» у прямому ефірі цього тижня.

Читайте також: Тетяна Трощинська: Тестуватимемо реальність у прямому ефірі «Нового відліку»

Крім цього, Суспільне презентує результати соціологічного дослідження на тему мобілізації. Респондентів запитали, чи в правильному напрямку йде мобілізація, хто відповідальний за прогалини, як люди оцінюють роботу ТЦК у своєму регіоні й що  спонукало б їх мобілізуватися у військо. 

Нагадаємо, «Новий відлік» — незалежний дискусійний майданчик Суспільного для обговорення ключових подій сьогодення та майбутнього України. У другому сезоні команда проєкту розширила географію дискусії та масштабувала її на всю країну, запросивши до участі у токшоу представників громад із різних регіонів. Співведучою Андрія Діхтяренка стала журналістка Радіо Свобода Власта Лазур. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — на цифрових платформах: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.