Воює, щоб не довелось воювати дітям: інтерв’ю Суспільне Черкаси з Сергієм Муленком

Воює, щоб не довелось воювати дітям: інтерв’ю Суспільне Черкаси з Сергієм Муленком

19 бер. 2024

Сергій Муленко, командир підрозділу 159 батальйону 118 бригади ТрО, пішов воювати добровольцем, бо хоче кращого майбутнього для своїх трьох дітей і не готовий «передавати» війну наступним поколінням. Суспільне Черкаси він розповів про «Золотий Хрест» від головнокомандувача Збройних сил; помилки у бою на початку повномасштабного вторгнення; проблему з людьми у війську; чим пишається і яку несе відповідальність. Такі інтерв’ю місцеві команди Суспільного записують для всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Студія».

Читайте також: «Новий відлік» на Суспільному: «шостий» термін путіна — нові загрози для України?

«На передовій у мене з собою, під каскою, щоб не розмокали — фото дітей. У важкій ситуації я каску знімаю — дістав, швидко подивився, зарядився енергією і погнав далі», — каже захисник.

Сергій Муленко розповів, що він брав участь в бойових діях і до повномасштабного вторгнення, а після звістки про бомбардування мирних міст у 2022-му домовився, щоб дітей і дружину вивезли за кордон та побіг у військкомат. 

«Це не перша моя участь в бойових діях. Я ще був мобілізований у 2015 році, брав участь в бойових діях в АТО неподалік Бахмута в сторону Дебальцевого, позиція Хрести називалася, ми там стояли, — згадує Сергій Муленко. —  Десь о третій годині ночі друг мені подзвонив й каже: починається війна (у лютому 2022 року ред.). І я встав, одразу домовився з тестем, щоб мою родину відвозив за кордон, а сам побіг у військкомат, тоді три людини тільки там було, я прибіг третій. А потім там була черга. Багато дуже людей було».

Військовослужбовець каже, що важливо нищити ворога якнайбільше, але найважливіше для нього — зберегти життя побратимів.

«Я не пишаюся, скажімо так, саме тими боями, де ми знищували ворога. Я скоріш пишаюся, коли я наших хлопців виводив без втрат. Мало чим пишатися, коли ти не спасаєш людей. Моя задача — зберегти їх», — зазначає  Сергій Муленко.

Інтерв’ю Суспільне Черкаси з оборонцем дивіться на ютуб-каналі філії або читайте на Суспільне Новини.

Читайте також: На Суспільному покажуть документальний фільм «Русифікація в стилі поп»

Нагадаємо, оновлений інформаційний проєкт регіональної команди Суспільного «Суспільне. Студія» — новини з усієї країни, верифікована інформація, різнобічний аналіз подій. З 4 березня дивіться прямий ефір проєкту на каналі Суспільне Новини та місцевих каналах Суспільного Мовлення: 

щобудня 

  • вранці з 7:00 до 10:00
  • вдень з 11:00 до 15:00
  • ввечері з 16:00 до 20:00

щосуботи та щонеділі — з 10:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — на цифрових платформах: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.