Суспільне Мовлення шукає виробників трьох проєктів — оголошено мистецькі конкурси

Суспільне Мовлення шукає виробників трьох проєктів — оголошено мистецькі конкурси

28 сер. 2023

28 серпня Суспільне Мовлення оголосило мистецькі конкурси на виробництво документального фільму про доступність, інформаційно-аналітичної програми про відновлення деокупованих громад та циклу експлейнерів про подолання корупції*. Приймання заявок триватиме до 10 вересня 2023 року (включно). Далі — детальніше про кожен із відборів.

Тема — боротьба депутата з інвалідністю за право виконувати свої обов’язки та впливати на публічні справи громади, зокрема в частині роботи над доступністю.

Фільм розповідає про активіста з інвалідністю Івана Космину, який проживає в селищі Гусятин на Тернопільщині і є депутатом селищної ради. Чоловік не може потрапити у сесійну залу, яка розташована на третьому поверсі, бо пересувається на колісному кріслі, а приміщення не є інклюзивним. Проєкт містить коментарі правоохоронців, юристів, депутатів селищної ради, чиновників та громадських активістів. 

Хронометраж фільму — 52 хвилини. Вартість робіт з урахуванням всіх податків та зборів — 1 136 700 гривень. 

За посиланням — технічні вимоги до матеріалів. Деталі відбору та лінк на форму реєстрації — в оголошенні. Електронна скринька для запитань щодо умов проведення конкурсу: z.byndas@suspilne.media.

Читайте також: Успішна реформа, заборона політизації новин — про Суспільне на Media Development Day

Це чотири 26-хвилинні інформаційно-публіцистичні програми про відновлення деокупованих громад із залученням представників місцевого самоврядування, активістів, громадських та міжнародних організацій, медійників. Вартість робіт з урахуванням всіх податків та зборів — 2 400 000 гривень. 

За посиланням — технічні вимоги до матеріалів. Деталі про відбір та лінк на форму реєстрації — в оголошенні. Електронна скринька для запитань щодо умов конкурсу: o.kyrylenko@suspilne.media.

Читайте також: Україна візьме участь у Євробаченні-2024: хто стане музичним продюсером?

Експлейнери про протидію побутовій корупції — це освітня соціальна кампанія, яка надаватиме чітку експертну інструкцію, що має робити людина, якщо від неї вимагають хабар (наприклад, у лікарні за платну палату, пологи, проведення операції). Цикл двохвилинних експлейнерів складатиметься з 15 епізодів про корупційні випадки у медицині, освіті та сфері адмінпослуг. Згідно з умовами мистецького конкурсу, крім експлейнерів, будуть створені друковані поліграфічні матеріали та проведено фокус-групове дослідження. Граничний ліміт фінансування проєкту сукупно становить 1 180 000 гривень з урахуванням всіх податків і зборів. 

За посиланням — технічні вимоги до матеріалів. Деталі конкурсу та форма реєстрації для участі — в оголошенні. Електронна скринька для запитань щодо умов відбору: iryna.pervysheva@gmail.com.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Онлайн місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Тернопіль, Суспільне Харків, Суспільне Миколаїв тощо) можна дивитися на сайтах національної мережі філій.

* Проєкти втілюватимуться на умовах грантової угоди з метою реалізації договору про надання гранту «Медіа мають значення — ініціатива розвитку місцевого самоврядування та доброчесності» № 81297079 від 04.08.2023 р.