Денний підсумок тижня «Суспільне. Спротив»: Вікторія Пожар, Вікторія Будавіцька, Тетяна Рева

Денний підсумок тижня «Суспільне. Спротив»: Вікторія Пожар, Вікторія Будавіцька, Тетяна Рева

31 лип. 2023

Продовжуємо розповідати про ведучих підсумкових дайджестів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив», які виходять щовихідних. Денний ефір триває з 12:00 до 16:00 на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на каналі Суспільне Новини. Над цим випуском працює команда Суспільне Черкаси. Про роботу в студії розповіли ведучі проєкту Вікторія Пожар і Вікторія Будавіцька, а про новинні блоки — Тетяна Рева.

Читайте також: «Ми встановили сім’ї, де перебувають українські діти», — авторка розслідування «Діти для Путіна» в інтерв’ю «Суспільне. Спротив»

Вікторія Пожар

Вікторія Пожар пише і декламує вірші, виконує авторські пісні, вивчає мистецтво публічних виступів і психологію особистості. На Суспільному з 2019 року.

«Робота у прямому ефірі — як контрастний душ: заряджає і тонізує. Мені подобається бути в моменті, тому що це неповторні емоції, які не можна “перезаписати”, — каже Вікторія Пожар. — Прямі ефіри розвивають швидкість реакції, заряджають адреналіном і активізують комунікативні й професійні здібності. Бути ведучою в студії наживо — це завжди хвилювання через відповідальність за свою роботу і, в результаті, відчуття приємної втоми й задоволення».

Робота у «Суспільне. Спротив» для Вікторії почалася в Ужгороді. У червні представники Суспільне Черкаси там відтреновували свої «hard skills». Каже, досвід спільних прямих ефірів додав впевненості: «“Суспільне. Спротив” — це міжрегіональний виклик, який успішно реалізують команди кожного хабу. Для мене робота на проєкті розпочалася в студії Ужгорода, де зібралися представники Суспільного з різних куточків країни, аби разом провести два тижні в режимі нонстоп. Зрештою експеримент вдався, і я повернулася до Черкас із суперсилою і впевненістю, що можливо все».

Вікторія Будавіцька

На телебаченні — з 2008 року, працювала кореспонденткою у відділі новин, далі — авторкою та ведучою публіцистичних програм, згодом першою лінійною продюсеркою Суспільне Черкаси. Взяла трирічну паузу через хворобу дитини, два роки тому знову повернулась на Суспільне. Цінує час, проведений у колі сім’ї, рідних та друзів. Пишається своїми доньками та сином.

«Радію, коли повідомляю глядачам добрі новини, та сумую разом з ними, коли доводиться розповідати про жахіття війни. Цікаво спостерігати та обговорювати із гостями студії реакцію світу на події в Україні, хто та як підтримує нашу державу в боротьбі з ворогом», — розповідає Вікторія Будавіцька.

Тетяна Рева

Тетяна Рева на телебаченні з 2018-го, зараз працює кореспонденткою та готує для «Суспільне. Спротив» щогодинні випуски новин. Колись мріяла стати вчителькою або професійною художницею, але часу для картин зараз не вистачає.

Тетяна каже, що усвідомлення великої аудиторії й відповідальності викликало в неї хвилювання, з практикою це хвилювання зникло. В ефірах з черкаської студії вона відчуває впевненість в собі й усій команді.

«Якщо згадати мій ужгородський досвід участі в проєкті “Суспільне. Спротив” — скажу, що спершу пальці тремтіли. Ти розумієш, що тебе бачать в усіх областях по всій країні. Другого тижня було набагато легше. Я вважаю це своєю маленькою перемогою. Потрібна практика, — каже Тетяна Рева. — Для мене важливо усвідомлювати, що робота приносить користь. Якщо я цього не відчуваю, це одразу відбивається на моєму стані душі. Важливо відчувати дружню атмосферу будь-де: вдома, на робочому місці, під час знімань. Інколи я дякую своїм героям за те, що довіряють мені — чужій людині свої історії».

Тетяна переконана, що журналістика вимагає великого ресурсу, ведучий — різностороння людина, має бути в темі, готуватися до ефірів, а для цього потрібні і час, і сили.

«Треба добре перевіряти інформацію, бо люди, які тебе слухають, вірять тому, що ти кажеш, — зазначає Тетяна Рева. — Ще під час написання сюжетів відчула, як люди помічають, настільки ти фахова, настільки тебе цікавить ця тема».

Важливо бути вдячною, впевнена Тетяна: за людей, з якими познайомилася під час знімань, за дружбу та підтримку.

Читайте також: «Я є великою прихильницею Суспільного Мовлення», — ексклюзивне інтерв’ю Саманти Пауер для Суспільного

Маєте історію, яку хочете розповісти на всю країну, — пишіть на пошту команди проєкту «Суспільне. Спротив» sprotyv@suspilne.media.

Нагадаємо, «Суспільне. Спротив» — це щоденний прямоефірний інформаційний проєкт, над яким працює регіональна команда Суспільного Мовлення. Це оперативні новини щогодини, історії та інтерв’ю з усіх областей України. Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Місцеві канали Суспільного мовлять у кожному регіоні України — це Суспільне Тернопіль, Суспільне Миколаїв, Суспільне Чернігів, Суспільне Черкаси, Суспільне Харків та інші.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — на цифрових платформах:

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.