«Не вбивають, а знищують ворога», — Максим Гаптар в інтерв’ю Суспільне Черкаси

«Не вбивають, а знищують ворога», — Максим Гаптар в інтерв’ю Суспільне Черкаси

8 тра. 2023

У цивільному житті журналіст, зараз — воїн. Максим Гаптар розповів журналістці Суспільне Черкаси Марії Гаврилян про те, як ухвалював рішення піти до ЗСУ, як воює зараз та як сприймає відносно спокійне життя українців у тилу. Запис інтерв’ю можна дивитись на сайті філії, або у телевізійному проєкті «Суспільне. Спротив».

Читайте також: 12 проєктів Суспільного потрапили до шортлиста фіналістів конкурсу «Честь професії 2023»

Максим Гаптар розповів, де його застало широкомасштабне вторгнення, та згадав свої думки з приводу мобілізації.

«Жив своє життя, яке воно може бути під час війни, в Черкасах, — розповідає Максим Гаптар. — Поступово прийшла думка, що рано чи пізно там будуть усі, війна зачепить кожного, і я пішов ставати на військовий облік». 

Коли закінчилось навчання в навчальному центрі, підрозділ відрядили на Донбас. Каже, базова зброя є, їжі багато, але треба всім оптику, автівки, рації: «Автівки треба дуже, їх немає. Вони розхідний матеріал, на жаль…  Держава дає, але інколи трохи запізно. Хлопці собі купують щось краще, взуття, наприклад, бо на себе не треба шкодувати, воно точно знадобиться». 

Як фронт змінює людей та як воїни переживають контраст між зоною бойових дій та територіями без активних бойових дій?

«Коли приїжджаєш у глиб України — ти заздриш цим людям і ти радий за цих людей, що вони живуть в комфорті. Морально важко адаптовуватись в мирі. Ти собі не даєш цього робити, не даєш собі розслабитись, бо потім важко буде повертатись»,  — каже захисник.

Як люди цивільні живуть на лінії бойового зіткнення, що дає наснаги триматись на війні, які запитання найбільше дратують у тилу дивіться у відео.

Читайте також: Як все починалося. Два роки подкастам Суспільного Мовлення

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Онлайн «Суспільне. Спротив» шукайте на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — читайте на цифрових платформах: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.