До роботи над підсумковими випусками «Суспільне. Спротив» залучили команди з Черкас та Одеси

До роботи над підсумковими випусками «Суспільне. Спротив» залучили команди з Черкас та Одеси

12 кві. 2023

Із квітня до роботи над підсумковими дайджестами інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» залучили команди Суспільне Черкаси та Суспільне Одеса, які виготовлятимуть відповідно денний та вечірній блоки проєкту. Ранковий, як і раніше, готуватиме Суспільне Чернігів. Дайджести виходять на місцевих каналах Суспільного Мовлення й телеканалі Суспільне Новини щосуботи з повтором у неділю.

Крім цього, на годину збільшилася тривалість кожного ефірного блоку «Суспільне. Спротив» у вихідні, тож тепер добірки-дайджести виходитимуть, як і в будні, —  із 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00, з 17:00 до 21:00.*

Читайте також: «Суспільне. Спротив»: інтерв’ю з усієї країни за березень

Команди, що працюють над проєктом, ретельно відбирають матеріали для інформаційного підсумку тижня. Це теми та інтерв’ю, які цікавлять кожного, експертна аналітика, репортажі з усіх регіонів країни, зокрема тих, де тривають бойові дії.

Команда Суспільне Черкаси з 8 квітня розпочала готувати 4 години денного ефіру на вихідні з 12:00 до 16:00. Ведучою проєкту стала Вікторія Будавіцька, головним режисером — Микола Волощук.

«Хочемо протягом цих чотирьох годин не лише показати інформаційну картину тижня, а й дати нашим глядачам перепочити у вихідні від потоку новин, тому підбиратимемо історії про цікавих людей, відбудову деокупованих територій, про героїв, які боронять нашу країну. Ці історії можуть надихати й мотивувати. Будуть і прем’єрні покази. У першому випуску саме так ми розповідали про бібліотеки й українську книгу. До ефіру залучили директорку Українського інституту книги Олександру Коваль», — каже шеф-редакторка Суспільне Черкаси Ніна Волощук.

«Наша аудиторія — люди, які не встигають стежити за подіями в Україні, втім прагнуть бути завжди в їхньому курсі. Все важливе, що глядач міг пропустити в щоденному випуску “Суспільне. Спротив”, він матиме змогу побачити у суботньому дайджесті», — зазначає лінійна продюсерка Суспільне Черкаси, ведуча проєкту Вікторія Будавіцька.

Читайте також: Дивіться Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики на Суспільному

Команда Суспільне Одеса з 8 квітня розпочала готувати 4 години ефіру на вихідних з 17:00 до 21:00

«Ми вивчали досвід колег, які працюють над інфомарафонами. Маю зазначити, що нам допомагає вся велика регіональна команда Суспільного в цьому процесі, і це дуже круто, всім колегам дякую і за поради, і за підтримку. Нашу групу теж хочу відзначити — це особливі люди, які люблять свою роботу і швидко пройшли процес злагодження в нову форму роботи. Власне, наш старт відбувся, рухаємось, аналізуємо поточні процеси. Хочеться мати певну особливість у цьому слоті, яка була б цікавою глядачам», — зазначає продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша.

Ведучими проєкту в Одесі стали Ольга Міщук, Олена Голда та Михайло Кушнір. За словами випускової редакторки Суспільне Одеса Лілії Горопашної, для того, щоб суботній випуск вийшов насиченим і цікавим, сюжети проходять кілька етапів перевірки. Спочатку переглядають усі матеріали, які виходили протягом тижня, за темами.

«Основні критерії: актуальність та важливість, також беремо позитивні новини. Варто наголосити, що усі сюжети відповідають стандартам журналістики і є якісним контентом. Тому відібрати найкраще з найкращого часто буває досить важко», — каже Лілія Горопашна.

Читайте також: «Хочеш щось робити — роби це зараз», — Алла Скорик, головна редакторка новин Суспільне Чернігів

«Це велика відповідальність та виклик. Прем’єрний випуск, що вийшов 8 квітня, нам вдалося зробити досить насиченим. До нашого ефіру долучилися міністр культури Олександр Ткаченко, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, низка різних експертів. Надалі працюватимемо над тим, аби дайджести ставали ще цікавішими й актуальними для глядачів», — каже шеф-редакторка Суспільне Одеса Ірина Чорна.

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00, з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення, і на ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне УжгородСуспільне Львів. Інтерв’ю та репортажі для проєкту від регіональної команди — на ютуб-каналах філій Суспільного. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — читайте на цифрових платформах: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.

* Під час трансляцій спортивних подій ефірний час виходу проєкту «Суспільне. Спротив» може змінюватися.