У фойє Черкаської філії Суспільного розгорнули виставку картин  художника  Михайла Птаха

У фойє Черкаської філії Суспільного розгорнули виставку картин художника Михайла Птаха

27 бер. 2019

Червоні маки, синьо-бузкові півники, золоті акварелі осені, весняні вербові котики і сонячні промені, сільські та міські пейзажі зустрічають працівників і гостей Суспільного Черкащини. 9 картин художника Михайла Птаха експонуються у фойє філії.

Ідея організувати таку виставку виникла у Євгена Старинця, менеджера філії,  після відвідування обласного художнього музею. Роботи Птаха настільки його захопили, що одну з них навіть повісив у своєму кабінеті.  «Я дивлюся на його картини -  калина так гріє душу, надто коли поганий настрій», - розказує менеджер UA: ЧЕРКАСИ.

Тяга до малювання у Михайла Птаха – з дитинства, а професійно почав займатися цією справою 10 років тому. Він має відповідну фахову освіту, і все ж переконаний: художником народжуються. За роки спробував себе в різних іпостасях – від художника театру ляльок до кіновиробництва. Нині працює в різних жанрах: карикатура, графіка, живопис.

Ідеї для картин художник черпає від природи. «Що радує душу, те і відтворюю. Найбільше надихають весна і осінь, - розповідає він, - спостерігаю за природою, милуюся, додаю трохи уяви – і народжується картина. Кожна особлива по-своєму».

Захоплення стало улюбленою роботою Михайла, якій присвячує майже увесь час. Каже, що не доріс до персональної виставки, просто отримує задоволення від творчості.

Підтримала ініціативу створення виставки і Олена Баніна, продюсерка UA: ЧЕРКАСИ: «Мені хочеться, аби філія була не лише виробником теле- і радіо продукції. Вона є другою домівкою для наших працівників, то ж може стати місцем зустрічі з колегами, представниками громадських організацій, містянами. Це можуть бути як навчальні програми, тренінги, так і неформальне спілкування з творчими людьми. Аби додати настрою колегам і нашим гостям, ми й організували цю невеличку виставку картин Михайла Птаха просто у фойє».