Стан шестимісячного хлопчика, врятованого в пожежі, тяжкий

17:13, 25 лис. 2019
 
Стан шестимісячного хлопчика, врятованого в пожежі, тяжкий

Стан шестимісячного хлопчика, якого тиждень тому врятували під час пожежі на Чигиринщині, тяжкий. Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків медичного директора Обласної дитячої лікарні Сергій Носенко. Нині дитина перебуває у відділенні інтенсивної терапії медичного закладу.

Шестимісячний Назар у реанімації сьомий день. Нині дитина перебуває на апараті штучної вентиляції легень, – розповідає виконувач обов’язків медичного директора обласної дитячої лікарні Сергій Носенко.
“Вона сама не дихає. Перевести її в інший заклад, або в інше відділення на сьогодні не є можливим. В подальшому дитині будуть проводитися пересадки шкіри, а також проводиться інтенсивна терапія, направлена на вихід із того стану, що обумовлює дихальну недостатність”.

Скільки часу хлопчик перебуватиме в реанімації лікар не прогнозує. Каже, медикаментами дитина забезпечена повністю, мама її навідує.
“Мама приходить до відділення. Дивиться на дитину, дізнається про її стан. На сьогодні також заплановано приїзд комбустіолога, який буде дивитися стан ран. Можливо будем проводити повторне оперативне втручання”.

Нагадаємо, шестимісячного хлопчика врятували з пожежі, яка сталася 18 листопада у селі Медведівка, на Чигиринщині. Там горів приватний будинок. На місці загинули дворічний та трирічний брати хлопчика. Як розповів Суспільному начальник Чигиринського райсектору держслужби з надзвичайних ситуацій області Олександр Лазоренко, пожежа сталася через порушення правил користування електрообігрівачем. Зі слів заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури Дмитра Пидорича, за цим фактом відкрили кримінальну справу за статтями – порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, та невиконання обов’язків по догляду за дітьми.