Спеціалізовану дитячу-юнацьку спортивну школу будують у Черкасах

14:14, 25 лис. 2019
 
Спеціалізовану дитячу-юнацьку спортивну школу будують у Черкасах

Обласну спеціалізовану дитячу-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву будують у Черкасах. Облаштовувати її розпочали у 2017 році. Вартість будівництва – 60 мільйонів гривень, – розповів Суспільному начальник управління Департаменту містобудування, архітектури області Денис Сердюк.

На першому поверсі майбутнього спорткомплексу облаштовують залу для єдиноборств. Роботи виконує Сергій Чуб.
"Робота зараз не складна. Треба перемістити товар і перекласти у другу точку. Тому що, вона заважає нам фарбувати екскодери. Балки треба пофарбувати і перемістити туди. Я допомагаю каменщикам, якщо другий раз там вільний, їм колочу розчин".

На другому поверсі будівлі облаштують спортивну залу для ігрових видів спорту, – розповідає головний виконроб на будівництві Віталій Шепкунов. Поруч, каже, буде зала для боксу. Будують спорткомплекс 40 робітників.
"Відбувається завершення фасаду мокрого. Також в процесі виконання фасаду вентильованого. Значить робиться дах, металеві конструкції готові. На наступному тижні плануємо застеляти профлистом, до кінця року ми плануємо завершити покрівлю, фасади. В середині відбувається штукатурення стін, стяжки, комунікації робляться".

Зі слів директора спортивного комплексу «Манеж» Леоніда Сіренка, майбутню споруду візьмуть на баланс обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву.
"Це наша споруда на сьогоднішній день, якщо все складеться так, як би нам хотілось, то я думаю, що на початку нового навчального року 2020 – ця споруда увійде в експлуатацію. У нас сильна, могутня команда. У нас зібрані фахівці, які багато років пропрацювали в цій сфері. Я думаю, ми з цим питанням справимось і утримаємо і одну споруду і іншу. І ця нова споруда дасть нам можливість ще раз підкреслюю підвищити навчально-тренувальний процес".

Зі слів начальника управління Департаменту містобудування, архітектури області Дениса Сердюка, на створення спорткомплексу спрямували 60 мільйонів гривень. 54 мільйони – із Держфонду регіонального розвитку, 6 – з обласного бюджету.
"На даний час реалізовано 55% від загально кошторисної вартості. Збудовані всі конструктивні елементи".

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту області Максим Зеленський розповідає, хто займатиметься у спорткомплексі.
"Для кого, для дітей. Дитячо-юнацькі спортивні школи на сьогоднішній день багато в пристосованих приміщеннях. Перш за все, в області є спеціалізована школа олімпійського резерву, яка і буде основним балансоутримувачем і тренерський склад там реалізовуватиметься перш за все. Інше, у нас є школа вищої спортивної майстерності, яка фактично 90% займалася в тих же самих спорудах або орендувала. Тому вже хотілось, щоб воно більше розкриє. І тренерські кімнати є, і можна буде тренерську нараду проводити, інвентар зберігати на місці, щоб його постійно не перевозити. І ніхто не забороняє відповідно нормативно-правові акти, коли дитячо-юнацька спортивна школа здає в оренду в певні площині споруди для профільного завдань".

Денис Сердюк говорить, планують завершити об’єкт у 2020 році.