Свої побажання бійцям, що захищають Україну написали черкаські учні

10:06, 25 лис. 2019
 
Свої побажання бійцям, що захищають Україну написали черкаські учні

Свої побажання бійцям, що захищають Україну в Операції об’єднаних сил написали учні Черкаської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Листівки діти створювали власноруч аби привітати бійців з Днем збройних сил України, який відзначають шостого грудня. Майстер-клас провела волонтерка Тетяна Волочай.

П’ятикласниця Альона Матюльська має проблеми із зором. Вона бачить на 20 відсотків. Стрічки та декоративні деталі Альона розрізняє на дотик. Дівчинка розповідає, що побажає воїнам, які захищають Україну на Сході.
«Удачі, доброго здоров’я, не хворійте і поверніться щасливими. Щось намалюю. І, може, напишу якісь побажання, попрошу, щоб мені написали, бо я читаю по Брайлю».

Четвертокласник Назарій Тимченко приклеює стрічку до своєї листівки.
«Я хотів підтримати наших воїнів. Щастя, сили».

Цей майстерклас проводить волонтерка Тетяна Волочай. Арттерапія для людей з інвалідністю, допомога військовим – її покликання. Тетяна розповідає для дітей виготовлення листівки – це розвиток уяви й тактильних відчуттів, а для бійців Операції об’єднаних сил – підтримка.
«В мене є фото з попереднього майстеркласу вже отримали на сході ці листівочки. Це дуже зворушливо, дуже вдячні, маса емоцій, буває не стільки важливо не стільки речі, а й дитячі поробки і дитячі листівки, дуже зворушливо, дуже дякують».

Такі майстеркласи у черкаській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті волонтери проводять не вперше, розповідає її директорка Людмила Некористенко.
«Пані Тетяна у нас уже неодноразово була. Вони чекають її зустрічей постійно і це їм, звісно, дуже цікаво, а особливо коли вони роблять такі привітальні листівочки – це такий зв’язок, коли вони можуть чимось підтримати воїнів».

Створені листівки з побажаннями волонтери до Операції об’єднаних сил мають відвезти напередодні Дня захисника України.
«Передає постійно Лариса Когут і, чесно кажучи, я б хотіла до шостого грудня зробити цикл таких майстер-класів, щоб долучались і інші навчальні заклади».