Учасники курсів із програмування «ITkids» розпочали роботу над фінальними проектами

10:12, 22 лис. 2019
 
Учасники курсів із програмування «ITkids» розпочали роботу над фінальними проектами

Учасники безкоштовних курсів із програмування «ITkids» розпочали роботу над фінальними проектами. Навчання триває у черкаському державному бізнес-коледжі з вересня. За словами завідувача відділення інформаційних технологій Владислава Хотунова з школярами працюють студенти освітнього закладу.

Шестикласник Іван Кохан показує своє домашнє завдання. Хлопчик вивчає курс програмування «Скретч» для наймолодших учасників.
«Тут цікаво і тут можна різні проекти робить».

Куратором хлопців є студентка бізнес-коледжу Дарина Злочевська. Дівчина говорить, що з дітьми вивчають програму «Скретч» для створення анімаційних ігор. Фінальним проектом стане написання коду листівки.
«Ми з ними вивчили, як можна втілювати змінні, як можна робити так, щоб предмет змінював свою форму, коли він доторкається до тої чи іншої частини поля, і вивчили з ними, як можна співпрацювати між самими предметами, як їх пов’язувати, щоб вони могли взаємодіяти між собою».

Одногрупник дівчини Владислав Петренко курує курс для школярів 7-9 класів із середнім рівнем знань. Його вихованці створюватимуть візитівки до сайту з продажу товарів.
«Наша головна мета – це підготувати дітей, які хочуть мати більш поглибленні знання про HTML CSS. У нас ще є деякі діти, які були у минулому сезоні, деякі діти, які вивчали HTML CSS вдома. І наша головна мета – розвинути їх таланти».

8-класник Андрій Бондар курси із програмування у коледжі відвідує другий рік. Говорить, що під час роботи над фінальним проектом поліпшив свої минулорічні знання.
«Трохи мову програмування, навіть англійську трохи підучив. Хочу бути в майбутньому програмістом».

«Школярам комфортніше спілкуватися зі студентами під час навчання», − так вважає завідувач студентським інтернет-центром Віталій Оліфіренко. Викладач також є керівником групи і займається сертифікацією учнів та оцінкою дитячих проектів.
«Студент і учень школи – вони ближче, ніж дорослий викладач і учень, тому їй дуже зручно спілкуватися, вони знаходять спільну мову набагато швидше. Вони намагаються щось своє, кожен бере якусь тематику і створює конкретно. Тоді вже на захисті вони демонструють, як це у них відбулося».

Такі курси у освітньому закладі проводять четвертий рік поспіль, − говорить завідувач відділення інформаційних технологій Владислав Хотунов. Додає, що з допомогою проекту хочуть дати можливість дітям розібратися у поняттях «інформаційних технологій».
«У нас відбуваються навчання за 3 напрямками: скретч, HTML CSS I Hard HTML CSS. Діти, приходячи на перший цикл курсів, можуть в подальшому «прокачувати» свої вміння, переходячи з одного циклу в інший і таким чином вже бути усвідомленими айтішніками, розуміти, що таке код, розуміти як робиться верстка і випускати уже певного роду готовий продукт».