Черкаські школярі обрали дизайн єдиного учнівського електронного квитка

15:26, 21 лис. 2019
 
Черкаські школярі обрали дизайн єдиного учнівського електронного квитка

Черкаські школярі обрали дизайн єдиного учнівського електронного квитка. Його впровадять з січня наступного року. Про це повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов. Квиток дасть можливість безкоштовно їздити у комунальному транспорті та отримати знижки в установах, які беруть участь у проекті.

Макети електронного учнівського квитка розробив департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради. Серед них учні оберуть один, який їм сподобається найбільше. Голова учнівської міжпарламентської асамблеї Андрій Кривко обрав 7 варіант.
"Ми віддаємо перевагу червоному квитку з гербом, це справді показує, що гарний квиток, і наше місто, можна з ним поїхати наприклад до Львова, і показати, які орнаменти у нас є, а не тільки візерунки і вишиванки".

Учень третьої школи Черкас Владислав Босенко говорить – хоче, аби квиток мав емблему його навчального закладу.
"Більшість учнів хотіли, що навіть за невеличку додаткову плату, ми хотіли мати власний дизайн для картки".

На засіданні учнівської асамблеї більшістю голосів школярі обрали макет під номером 8. Він синього кольору та має зображення герба міста. Очільник департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов зазначив, що електронний квиток буде розміщений у мобільному додатку та матиме розділ «Учнівський кабінет».
"Ми розуміємо, що не в усіх є мобільні телефони, або він може сісти, або дитині в руці хочеться потримати учнівський квиток. Буде функція замовлення такого учнівського квитка".

Перше замовлення картки для школярів буде безкоштовним. Якщо учень її втратить – іншу замовляє за власні гроші, додає Сергій Воронов.
"Сьогодні коштів на це не передбачено, жодних, бо в мобільному додатку це безкоштовна функція, а пізніше, відповідно до заявок на картки, ми будемо закладати".

Аби безкоштовно проїхати в комунальному транспорті, учню необхідно показати кондуктору учнівський квиток на своєму смартфоні або картку. Семикласниці Аліні Черковій така ініціатива подобається.
"Іноді я забуваю учнівський, а смартфон завжди зі мною, і я б хотіла, щоб він був на телефоні".

Руслан Кринський – батько третьокласниці. Каже, що електронний учнівський квиток підходить тільки для старшокласників.
«На жаль, в нас час це неможливо, дістати телефон із сумки – це означає, залишитись без нього. Телефон вона має, захований на беззвучному режимі, щоб ніхто не бачив, а так вона його не дістає, ми боїмось за дитину і за телефон».

Заступник директора комунального підприємства "Черкасиелектротранс" Олексій Ворона зазначає, що в профільному підприємстві не проти електронного учнівського квитка.
«Ми орган виконавчий, як місцева рада вирішить, так ми й виконуємо, якщо у них гроші є, то нам без різниці, від кого отримувати гроші від пасажира, чи з місцевого бюджету, який платить за безкоштовного пасажира».

Зі слів Сергія Воронова електронний учнівський квиток діятиме з 1 січня 2020 року.