Депутати Черкаської міської ради поступилися робочим місцем школярам

15:03, 20 лис. 2019
 
Депутати Черкаської міської ради поступилися робочим місцем школярам

Депутати Черкаської міської ради на один день поступилися робочим місцем школярам. Захід приурочили 30-й річниці підписання Конвенції ООН з прав дитини – розповів Суспільному директор департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Сергій Воронов.

Лідери учнівського самоврядування шкіл Черкас на сесію збираються о 10 годині. Спочатку реєструються і обирають секретаря. Ним стає Андрій Кривко – голова учнівської міжпарламентської асамблеї.
«Всі учні будуть грати роль депутатів, та задавати необхідні для них питання та формувати рішення, які будуть задовольняти в пергу чергу молодь. Та пізніше на базі цього цієї дитячої сесії міської ради ми покажемо депутатам, що справді необхідно учням. Наразі у нас є 5 комісій та секретаріат, кожна готувала по 5 запитань, які вони розкривають, а пізніше ще пропонують вирішення до цих запитань».

Третю спеціалізовану школу на сесії представляє Владислав Босенко. Каже, учні цього закладу освіти готували питання, що стосуються екології міста.
«Приклад, це те, що ми вже другий місяць боремось за те, щоб у Черкасах виділили землю для сміттєпереробного заводу і щоб Черкаси перейшли на 100% ВДЄ».

Від комісії гуманітарної політики – спікер Юлія Бухал. Розповідає, що пропонуватиме.
«Одна із проблем, яку ми піднімаємо, це ментальне здоров’я підлітків. Задля вирішення цієї проблеми ми пропонуємо створити центр молодіжний, особливістю якого буде допомога молоді – молоддю. Тобто самі діти та студентська молодь буде допомагати вирішити життєві проблеми своїм одноліткам».

Депутатські крісла школярі зайняли уперше, говорить директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов. Каже, у такий спосіб діти дізнаються, як працюють депутати міської ради.
«Ми хочемо зробити такий молодіжний учнівський парламент – дорадчим органом, для того щоб прийняті питання якраз на цьому зібранні передавалися на депутатську комісію, можливо, і, можливо, на розгляд сесії Черкаської міської ради».

Андрій Кривко додає – школярі сподіваються, депутати міської ради дослухаються до рішень, які ухвалили на «Дитячій сесії».