Двоє дітей загинули сьогодні в пожежі у селі Медведівка

16:08, 18 лис. 2019
 
Двоє дітей загинули сьогодні в пожежі у селі Медведівка

UPD: Зі слів заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури Дмитра Пидорича, за цим фактом відкрито кримінальну справу за двома статтями – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей та злісне невиконання обов’язків по догляду за дітьми. Їх виховувала мати-одиначка.
«Усі обставини будуть з’ясовуватися у рамках даного кримінального провадження, у тому числі – де була мати під час події, що вона робила, чим вона займалася. Чіткої відповіді поки що нема. Ця справа передбачає ряд слідчих дій, обов’язково проведення експертних досліджень і, в тому числі, треба витребувати інформацію про цю сім’ю».


Двоє хлопчиків 2016-2017 років народження загинули сьогодні в пожежі у селі Медведівка Чигиринського району. Подія сталася в обід. Горів приватний будинок.

За попередньою інформацією, загорання сталося через несправність електронагрівача, говорить речник управління Держслужби із надзвичайних ситуацій області Костянтин Проценко. Коли медики-екстреники прибули на виклик, виявили, що двоє хлопчиків 2016-2017 років народження померли. Про це повідомляє Ірина Назарок, прес-секретарка Обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф. Також по приїзду швидкої, медикам віддали в руки восьмимісячного хлопчика, якого винесли з будинку. Фахівці надали йому допомогу й доставили до опікового відділення першої міської лікарні Черкас.

Костянтин Проценко – речник Управління держслужби із надзвичайних ситуацій області:
«За первинною інформацією, пожежа в житловому будинку сталася через несправний електричний обігрівач. У цей час у помешканні знаходилося троє дітей 2016, 2017 та 2019 років народження. Сусіди, які першими побачили дим із вікон, швидко винесли дітей із помешкання на свіже повітря. Попри активні реанімаційні заходи, до життя вдалося повернути лише одну дитину».

Ірина Назарок – речниця Обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф:
«Медикам надійшов виклик об 11.45, за поепердньою інформацією у дитини виявили опіки тіла до 60 відсотків. Дитині надали допомогу на місці й терміново транспортували дитину до опікового відділення першої міської лікарні Черкас».

Нині наші кореспонденти з’ясовують деталі інциденту.

Фото: сайт Управління ДСНС у Черкаській області.