Мешканці триповерхового будинку по бул. Шевченка, 338 у Черкасах до сьогодні без тепла

15:24, 18 лис. 2019
 
Мешканці триповерхового будинку по бул. Шевченка, 338 у Черкасах до сьогодні без тепла

Мешканці триповерхового будинку по бульвару Шевченка, 338 у Черкасах до сьогодні без тепла. Теплопостачання тут нема через порив безгосподарської тепломережі. Розповів Суспільному заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук.

Черкащанка Людмила Осокіна розповідає – опалення у будинку немає з квітня.
«Батареї холодні, ми вмикаємо обігрівачі, під ковдрами трьома-чотирма. Скільки ж можна ходить, куди ми тільки не зверталися, і в ТЕЦ, і в Нову якість, і до мера, і до його заступника – усе безрезультатно».

Аліса Михайлоська: «Ціле літо ми займалися тим, що обходили всі інстанції. До сих пір, ну, слава богу, трубу хоч розкопали, але далі – ніякої допомоги, всі обіцяють, але поки що розкопано».

За словами заступника директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрія Наумчука, питання опалення у будинку по бульвару Шевченка, 338 не вирішене, тому що порив труби стався на безгосподарчій тепломережі, і відповідальних за її ремонт – не має.
«Споживачі ТЕЦ, якщо теплоносій є, а мешканці сплачують в тарифі за ТЕЦ. Тому ТЕЦ пішла на зустріч і погодилася зробити розкопку, матеріали – Нової якості, яка обслуговує цей будинок як управитель».

Розкопали тепломережу працівники підприємства Теплоелектроцентраль та знайшли порив у минулої п’ятниці – розповідає мешканець будинку Олександр Петух. На тому, каже – роботи завершилися.
«Ну видно вже, де той порив, там роботи на годину, зварити, два шва, і все, і закінчили і подали тепло. Ну мерзнуть люди».

За словами Андрія Наумчука, полагодити труби тут мають протягом тижня.
«Зараз шукають необхідні запчастини, думаю, сьогодні-завтра, ця ситуація з опаленням на Шевченка, 338 буде вирішена, після цього ця бригада має перейти на Шевченка, 490 – також безгосподарська мережа».

Усього в Черкасах безгосподарських мереж більше 50-ти. Передати їх на баланс Теплокомуненерго – говорить Андрій Наумчук – планують протягом наступних трьох років, але тільки після їхнього капітального ремонту. На це у бюджеті потрібно передбачити майже 300 мільйонів гривень.