Черкаські спортсмени повернулись з нагородами чемпіонату Світу з грепплінгу

10:43, 15 лис. 2019
 
Черкаські спортсмени повернулись з нагородами чемпіонату Світу з грепплінгу

Черкаські спортсмени повернулись з нагородами чемпіонату Світу з грепплінгу серед юніорів, кадетів та школярів. З 7 по 9 листопада в Баку за нагороди змагались 680 учасників з 28 країн. Черкащину у складі збірної України представляли 4 спортсмени, розповів Суспільному їхній тренер В’ячеслав Коляденко. Черкащину у складі збірної України представляли 4 спортсмени.

Юлія Феоктістова розповідає, поїхала до Баку на свій перший чемпіонат Світу. Додає, їй вдалось здобути дві срібні нагороди.
«Взагалі я хотіла попасти в призовики. Я думала, що у мене, можливо, буде бронза. І те,що у мене срібло я цим задоволена. Але на другий змагальний день, взагалі-то, могла взяти золото просто поступилась українці».

На чемпіонаті Світу спортсмени виступали у двох розділах – «гі» та «ноу гі», говорить Анастасія Пустовіт. На її рахунку також два перших місця.
«Для мене вдаліший розділ був греплінг-гі. Тому що мені зручніше боротися в кімоно, ніж в рожгарді. Собою трішки не задоволена, тому що я вважаю, що я недопрацювала те що могла і я могла набагато краще виступити ніж виступила».

Про свої нагороди на четвертому чемпіонаті світу розповідає Анна Гиря. Дівчина ділиться планами на майбутнє.
«Четверті змагання я стаю чемпіонкою світу і після кожних змагань я приїжджаю, хочеться працювати ще більше, так як я розумію, що скоро я буду виступати вже по жінкам. Там конкуренція більша і те саме золото по дорослим мотивує мене більше ніж золото по кадетам. Це також мене радує, але саме більше зараз – моя ціль і мотивація – я б хотіла стати першою, номером один по дорослим».

Серед чоловіків на чемпіонаті світу Черкащину представляв Ярослав Стрілець. Він додому привіз два срібла.
«Для мене люба нагорода цінна. Це моя історія, я тренуюсь, я досягаю певних результатів і це для мене як два стимула, щоб стати кращим, стати першим і я не збираюся зупинятись на цьому де ще тільки початок».

Зі слів тренера Ігоря Дмитраша до чемпіонату Світу спортсмени готувались 5 місяців.
«Перед чемпіонатом Світу Ярослав готувався і дівчата готувались по два тренування на день. Дуже важко, емоційно дуже-дуже, втомились спортсмени. Ми їх підбадьорювали, казали, що вона віддасться і воно віддалось».