Студенти ЧДТУ допомагають ремонтувати приміщення терцентру соцдопомоги

11:07, 13 лис. 2019
 
Студенти ЧДТУ допомагають ремонтувати приміщення терцентру соцдопомоги

Студенти Черкаського державного технологічного університету допомагають ремонтувати приміщення міського терцентру соцдопомоги у Черкасах. Вони навчаються на спеціальності «Соціальне забезпечення» і до такої ідеї долучилися на благодійних засадах. У відновлених приміщеннях займатимуться діти.

Першокурсниці облущують фарбу з батерей та стін. Вони готують поверхню до ґрунтування й фарбування.
«Ми збиваємо фарбу, бо вона вже тут багато років є, трошки важкувато, але ми своїми силами її зробимо. Цей центр є державним і ця допомога буде їм дуже того вартою, адже гроші на ремонт, ми наприклад безкоштовно робимо, а ті гроші, які були відкладені на ремонт – вони підуть на щось потрібне дітям».

Також стіни обробляють антигрибковою рідиною. В іншій кімнаті знімають зі стін шпалери.
Допомогти із ремонтом студентам запропонували на кафедрі їхнього університету. Погодилося вісім охочих.
«Сьогодні студенти допомагають, як волонтери, фізичну роботу виконують. Ви бачите, як це здійснюється, а потім вони будуть працювати з документами, щодо обліку осіб, які перебувають у цьому центрі і, можливо, вивчать діяльність цього центру як соцпрацівники. Саме така діяльність допомагає краще студентам зрозуміти практику. Вони отримують теоретичні знання на парах і потім отримують практичні знання в заклад соціального забезпечення».

Приміщення, яке ремонтують, належить Черкаському міському терцентру соцдопомоги. Кімнати тут орендує центр реабілітації для осіб із інвалідністю «Жага до життя». Ця установа діє з 1 листопада, надає психологічну та соціальну підтримку людям із інвалідністю. Кімнати нині відновлюють для дітей молодшої групи від двох до семи років.