Черкаські гімнасти вибороли друге загальнокомандне місце на чемпіонаті України

16:31, 12 лис. 2019
 
Черкаські гімнасти вибороли друге загальнокомандне місце на чемпіонаті України

Черкаські гімнасти комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» вибороли друге загальнокомандне місце на чемпіонаті України серед юніорів. Про це Суспільному розповіла директора закладу Тетяна Бордовська. З 4 по 9 листопада у Кропивницькому за нагороди змагались 300 учасників із усієї України. Черкащину представляли дві команди – дівчат (вони отримали срібло) та хлопців (на рахунку яких 19 місце).

13-річна Анастастія Бордовська розповідає, на якому приладі були труднощі під час змагань на чемпіонаті України.
«Для мене було дуже складна колода. Тому що мене там дуже хилитало, мене зносить у різні сторони, я не можу сконцентруватись на снаряді. Для мене це був перший чемпіонат України, як я виїхала, і я дуже довго до цього йшла, щоб виступити і показати свій результат».

13-річна Анна Харченко кандидатка у майстри спорту. Каже: посіла п’яту сходинку у вільних вправах та виступала у багатоборстві.
«Побачити, які були помилки, що мені треба працювати і, що мені треба добавити, щоб виконати майстра спорту. Побачити свої помилки. Стимул, що треба рухатись далі, щоб піднятись на першу сходинку. Хотілось на першу, а не на другу. Але це добре, і показувати молодшим дітям приклад, що треба тренуватись».

У чоловічій збірній Черкас змагався Геннадій Титаренко.
«Для мене був важливий, щоб показати себе та викластись на всі сто відсотків. Найскладніше для мене кінь тому, що це на витривалість снаряд, на натягнутість ніг, а у мене з цим проблеми».

Тренерка Анастасія Красовська розповідає, як гімнасти змагаються у командній першості.
«Чотири дівчини в команді, вони йдуть всі чотири прилади – багатоборство, а три найкращі оцінки йдуть в залік командний. Одна може допустити помилку або гірше зробити, тому три кращих результати на кожному приладі йде і сумується потім. У нас вийшло так, що три дівчини гарно пройшли без падінь, без помилок і набрали досить суму гарну».

Тетяна Бордовська – директорка міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» говорить:
«Дуже задоволені і сподіваємось надалі. Знаєте, апетит приходить під час їжі. І так, коли отримуєш хороший, гідний результат – хочеться йти далі. Діти отримали також свій досвід. Вони мріють, вивчити нові складні елементи. Вони хочуть далі змагатись і також заряджають у тренерів на подальшу роботу».