10 помаранчевих велосипедів придбали працівникам центру соцобслуговування

11:07, 12 лис. 2019
 
10 помаранчевих велосипедів придбали працівникам центру соцобслуговування

Десять помаранчевих велосипедів придбали для працівників центру соціального обслуговування Золотоніського району. Як розповів його керівник, Олександр Нагаєвський, новим транспортом їздитимуть 10 співробітників, велосипеди яких – власні та службові – відслужили більше 10 років і ламалися.

Соціальна працівниця села Кропивна Тетяна Світайло вирушає із сільської ради до своїх підопічних. Відтепер вона їздить на службовому транспорті – новому помаранчевому велосипеді. Його презентували до Дня працівника соціальної сфери 3-го листопада. Раніше Тетяна їздила на власному велосипеді, а він, розповідає, потребував заміни.
«Нам на роботі видавали, але він уже не дуже був. Тому я як стала на роботу рік походила і купила собі білоруський. День у мене одні люди, другий день у мене другі люди. Я кожен день сідаю на велосипед і їду у магазин скупляюсь. Аптека у нас у Золотоноші. Я, якщо мені потрібно, їду у Золотоношу у аптеку, скуповую і розношу людям, тому велосипед дуже потрібний. Так як у мене люди є і з одного краю села, як ми кажемо – на Парижі, так і за річкою».

За робочий день Тетяна Світайло наїжджає до 10 кілометрів. Розповідає, у будь-яку погоду їде, бо знає – на неї чекають. В цій господі її зустрічає колишня вчителька української мови Ніна Миколаївна Пряхіна. Її діти живуть за кордоном, до батьків навідуються рідко, розповіла жінка.
І таких людей, яким необхідна допомога по господарству та поради Тетяни Світайло, у селі 15. Соцпрацівниця розповідає, новим велосипедом задоволена.
«Дуже легко їхати. Їдеш і насолоджуєшся».

Директор територіального центру соціального обслуговування Золотоніського району каже, такі велосипеди – це необхідність для його 56 соцпрацівників.
«Два чоловіка серед робітників, а то все жінки. Села ж лежать на великому просторі і треба від одного підопічного до іншого переїхать. Треба їздить у магазин, треба їздить у сільську раду. І часто це все з великими сумками. І тому велосипед є необхідним атрибутом соцпрацівника».

Велосипеди українського виробництва. На них витратили майже 40 тисяч гривень із фонду терцентру. За яскравий колір цих велосипедів, каже Олександр Нагаєвських, їх жартома називають у селі «Службою 105».
«Підприємець, у якого ми замовили, привіз ось такого кольору велосипеди. Спочатку такий міні шок був. А потім, коли побачили реакцію самих соціальних працівників – заспокоїлись. Їм сподобалося».

До кінця року соцпрацівникам територіального центру планують придбати ще 10 таких велосипедів.