10 житлових будинків у Черкасах досі без опалення

16:05, 11 лис. 2019
 
10 житлових будинків у Черкасах досі без опалення

10 житлових будинків у Черкасах досі без опалення. Про це журналістам Суспільного розповів заступник директора міського Департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук. Нагадаємо, опалювальний сезон в обласному центрі стартував 25 жовтня.

Півтора тижня тому у квартирі черкащанки Світлани Ткачук зникло опалення, тоді ж поблизу п’ятиповерхівки розрили трубопровід і поставили огорожу – розповідає жінка.
«Ми одягаємося, як холодно, закутуємося під ковдри. Ввечері холодно, я вам скажу».

Усього в обласному центрі, – розповідає заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкас Андрій Наумчук, без опалення 10 житлових будинків. Усе, каже, через зношеність тепломереж.
«У нас система опалення уже в такому стані, що треба замінювати їх. Але, на жаль, ні в тарифі, НКРЄ не затверджує витрати на заміну цих мереж. І з міського бюджету в цьому році коштів на заміну мереж витрачено не було. Треба однозначно розробляти якусь програму, яка дозволить замінити всі мережі найближчим часом».

Зі слів Андрія Наумчука, увімкнути опалення у всіх будинках міста мають до кінця тижня. За інформацією директора «Черкаситеплокомуненерго» Павла Карася, опалення в будинку, де мешкає Світлана Ткачук, має увімкнути управитель. Їхня організація аварію ліквідувала.