Місяць у лікарні перебуває травмований під час автоперегонів Андрій Кіхтенко

12:03, 6 лис. 2019
 
Місяць у лікарні перебуває травмований під час автоперегонів Андрій Кіхтенко

Місяць у лікарні перебуває травмований під час автоперегонів у Черкасах 6 жовтня, Андрій Кіхтенко. Половину цього часу він пробув у реанімації, нині він видужує, повідомив Суспільному завідувач травматологічного відділення третьої міської лікарні – Юрій Бейкун.

Андрій Кіхтенко на автоперегонах був глядачем. Момент аварії – не пам’ятає, каже Андрій. До тями – прийшов у лікарні.
«Пам’ятаю десь за годину до цього останні спогади – година до цього. До зіткнення. Після цього – повний нуль. Прокидаюсь вже в лікарні і прокидаюсь іншою людино».

До медзакладу, зі слів головного лікаря – Олександра Федорука, чоловік потрапив у важкому стані із забоєм головного мозку та переломом ноги. Нині, каже Андрій – почуває себе вже краще.
«Десь тиждень тому було ще поганенько, я мало чого бачив все розмите було, зараз у мене вже зір стабілізувався, зараз вже і мова краще».

Водій, який був за кермом автівки, додає Андрій – його товариш. У тому, що сталось – його не винить.
«Це гонки, так буває – він там не винуватий зовсім – це могло бути і з кимось іншим. Там було таке місце, ну нічого зі мною не могло трапитись. Я завжди дивлюся на безпеку! І вибираю місця, де стати. Якщо є поворот – я стаю за деревом. Самі небезпечні місця там були – це круги».

Зі слів завідувача травматологічним відділенням Юрія Бейкуна – Андрію зробили дві операції на нозі. Нині його стан вже стабільний, пацієнт видужує.
«Під час госпіталізації у нього було дві основні патології – забій головного мозку і відкритий перелом гомілки. Ургентно було накладено апарат зовнішньої фіксації. Після стабілізації зовнішнього стану і загоєння рани, другим етапом виконано остаточний остеосинтез блокуючим інтрамедулярним стержнем. Лікується у нейрохірурга і у нас і ми плануємо закінчити лікування до кінця цього тижня або на початку наступного».

Дружина Андрія – Ірина розповідає, лікарі вже дозволили Андрію прогулянки на вулиці.
«Найголовніше для нас це одужання, тому що далі буде 3 місяці реабілітації, а всі інші питання – будемо вирішувати потім».

Нагадаємо 6 жовтня, під час автомобільних змагань «Тайматак» у Черкасах, машина одного із учасників змагань злетіла з траси та в’їхала в людей. Троє осіб було травмовано, двоє з них від госпіталізації відмовилися. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею необережне тяжке тілесне ушкодження.