Команда Черкаської гімназії №9 «KiborgsUA» готується до змагань з робототехніки

11:40, 6 лис. 2019
 
Команда Черкаської гімназії №9 «KiborgsUA» готується до змагань з робототехніки

Команда Черкаської гімназії №9 «KiborgsUA» готується до змагань з робототехніки First Lego League. Регіональний етап гри відбудеться у січні. Про це Суспільному розповів вчитель технологій 9 гімназії Микола Цимбал. З його слів, цьогоріч школярі працюють над проектом «CITY SHAPER – формуй місто». У його межах досліджують проблеми мегаполісів.

Учасник команди «KiborgsUA» Богдан Середенко показує розробки своєї команди для мегаполісів. Серед них – будинки на деревах, велодоріжки та гойдалки для людей з інвалідністю.
«Також ми можемо встановити на один із будинків сад».

Цього робота, додає хлопець, команда намагалася наділити багатьма функціями..
«Наш концепт насадок, які вдягаються і знімаються на базі вони, мабуть, можуть бути на будь-якому сезоні. До речі, в новому сезоні інтегровані деякі ідеї і інновації типу гойдалок для людей з обмеженими можливостями або позбавляння трафіку за рахунок нових ліній для велосипедів і пішоходів».

Усе це розмістили на спеціальному полі. Кошти на нього учні зібрали самостійно, – розповідає учасниця команди «KiborgsUA» Олена Лимаренко.
«Ми з нашою командою та з друзями з «Ноосфери» – інжинірингової школи написали проект «Смарт сіті для смарт дітей». Протягом двох днів ми провели безкоштовний воркшоп для дітей нашого міста та для учнів нашої школи. Таким чином ми зробили дві справи одночасно. Ми придбали наше поле нашого сезону та навчили всіх охочих програмуванню та створенню роботів».

Досліджують тему сезону учасники команди «KiborgsUA» за ось цими зошитами. Під час роботи над проектом часто проводять «Мозковий штурм», – розповідає школярка Інга Андрієнко.
«Ми дивимся, що є в інших містах, що можна зробити, ми краще працюємо в таких сферах, як інженерія».

Так, додає дівчина, створили ось цей старт-ап для зонування громадського простору – літній кінотеатр з сонячними батареями.
«Було б дуже добре, якщо б ми створили безкоштовний кінотеатр, як оцей. І щоб люди приходили і дивилися там фільми на природі».

Для втілення проекту, додає вчитель технологій 9 міської гімназії Микола Цимбал, команда двічі спілкувалася з фахівцями у галузі реклами та архітектури.
«Це може бути як проект майбутнього, який може через 10 років увійти в життя. А може бути ось, зараз щось таке, що, наче, лежить зверху, але ми його поки що не бачимо».

Оновлюють школярі і зовнішній вигляд команди, – розповідає Анастасія Сингай.
«Ми вирішили створити каски, де в нас буде на передньому плані «Сіті шейпер», а також будуть ще деякі фішки ось тут, але це уже ви дізнаєтеся потім».

Вчитель технологій Микола Цимбал додає: який проект діти представлять на змаганнях – зараз не прогнозують. Для роботи над ним мають 2 місяці.
«Минулого року було 25 команд. В цьому році їх буде значно більше. І найкращі 10 команд матимуть право захищати Черкаську область на Київському чемпіонаті, який завжди відбувається десь у квітні».