Чотири місяці нема гарячої води у одному з черкаськийх будинків

11:13, 5 лис. 2019
 
Чотири місяці нема гарячої води у одному з черкаськийх будинків

Чотири місяці нема гарячої води у будинку за адресою Чехова, 108 у Черкасах. Про це Суспільному повідомила мешканка будинку – Юлія Безвугляк. Із її слів, така проблема виникла після проведення гідравлічних випробувань, які розпочалися в липні.

Юлія Безвугляк має півторарічну доньку. Жінка розповідає, чотири місяці щодня їй доводилося гріти воду на плиті, аби покупати дитину. Після цього родина вирішила придбати бойлер.
«Немає гарячої води з початку гідровипробувань, які тривають не більше двох тижнів, ну три. Я живу тут 12 років, ситуацію по будинку знаю. Цього року все відтерміновувалось до початку вересня. Її начебто на день включили, пропала. Включили, пропала».

Юлія каже: на початку вересня в будинку на три дні з’явилася тепла вода.
«Нам сказали – все у вас все добре. Я термометром набираю воду, вона 30 градусів, знову звертаюся до них, вони сказали будуть ремонтувати. Оце ремонтують із 15 вересня. Ми зверталися і до Черкаситеплокомуненерго – реакції ніякої. На 1505 взагалі передають інформацію, яку їм надають ремонтники».

Сусідка Юлії – сімдесяти семирічна Ольга Вакуленко не має змоги придбати бойлер. Аби покупатися чи помити посуд жінка гріє воду на плиті.
«Це ж і газ тратимо, і гріти її треба, і час, дуже незручно».

Телефоном Павло Карась, керівник «Черкаситеплокомуненерго» повідомив: проблема виникла через те, що черкаська Теплоелектроцентраль пізно провела гідравлічні випробування.
«Так, там дійсно порив. Порив буде зроблено до п’ятниці. Але причиною є те, що пізно проведені гідравлічні випробування на мережах Черкаської ТЕЦ. Якщо б ці випробовування були проведені вчасно, то тоді б ми могли ліквідувати ці несправності ще влітку».

Заступник директора Черкаської теплоелектроцентралі Микола Кушнір на це говорить: «Мережі гарячого водопостачання від центрального теплопункту Чехова, 110 знаходяться на балансі «Теплокомуненерго». Черкаська ТЕЦ гідравлічні випробування по цій мережі не проводила й не могла проводити, так як мережі гарячого водопостачання гідравлічно по правилах не випробовується. Клієнти то наші, але Черкаська ТЕЦ платить за транспортування теплової енергії мережам «Теплокомуненерго» і боргів по сплаті цієї роботи немає».