Відзнаку від рятувальників отримав сьогодні школяр зі Сміли

15:26, 24 жов. 2019
 
Відзнаку від рятувальників отримав сьогодні школяр зі Сміли

Відзнаку від рятувальників отримав сьогодні школяр зі Сміли. 14-річний Ярослав Степаненко витяг з води свого 9-річного товариша. За словами речника управління з надзвичайних ситуацій області Віталія Шульги, Ярослава номінуватимуть на звання «Герой-рятівник року».

9-річний Богдан Федін пригадує: спочатку намагався дістати літачок палицею, потім ногою. Підслизнувся і впав у воду. Самостійно дістатися берега не зміг.

На допомогу Богдану прийшов 14-річний Ярослав.
«Там стоїть такий пеньок чи корч, я за нього схопився і намагався дати йому руку потом Даша і Єгор дали мені палку, але він зісковзав потім я за ним стрибнув».

Мама Богдана розповідає, син часто грається біля двору з друзями і, зазвичай, без дозволу нікуди не ходить.
«Коли побачила дитину – він був весь в глині блідий, очі великі одразу ми його в хату, помили водою потім обложила гарячою водою в пляшках, бо його дуже сильно трусило. Викликали «швидку», температуру йому поміряли, чи немає води в легенях. Було у нього переохолодження».

Як діяти у таких ситуаціях, додає Ярослав, навчали на уроках «Охорони здоров’я», а також розповідала мама.
«Мій син вчинив правильно, я навіть не уявляю, аби поступив інакше. Я йому завжди розповідала, у воді може всяке статись. Це вода! Може хтось буде тонути, ти можеш когось рятувати, він тебе потягне, я просто розповідала, як потрібно правильно робити».

За рішучі дії під час порятунку друга Ярослав отримав подяку від управління Держслужби з надзвичайних ситуацій області.