Настільну гру «Еко-мемо» презентувала вчора у Черкасах містянка Тетяна Кавальчук

10:55, 18 жов. 2019
 
Настільну гру «Еко-мемо» презентувала вчора у Черкасах містянка Тетяна Кавальчук

Настільну гру «Еко-мемо» презентувала вчора у Черкасах містянка Тетяна Кавальчук. Гру – каже -  подарували львівські друзі. Її завдання – навчити правильно сортувати відходи та розрізняти їхні типи, запам’ятати як маркуються відходи,  дізнатись яке сміття можна сортувати, а яке — ні. Хто першими тестував нову настільну гру – розкаже Наталія Кулик.

Тетяна Кавальчук називає себе екопрактиком. Останні  2 роки, каже, практикується у поводженні з відходами.  На цих кадрах жінка розповідає учасникам завдання гри «Еко-мемо» її цінність.

«Цю гру розробили для того, щоб дорослі та діти могли повчитись тому, як дивитися на сміття , не на як щось брудне, що ти виносиш ввечері на смітник, чи не дай Бог, в кущі, а як на дорогоцінний ресурс, який можна багато разів використовувати і який дозволяє нам не постійно доїти природу, а один раз у не ї щось взяти і багато разів використовувати».

Настільна гра складається із 18 пар карток. На них зображено різні типи відходів з маркуванням.

«Зображено малюнок, є позначка, чи це переробляється чи ні, яким номером це позначається на упаковці і зображено що це, наприклад – металеві бляшанки».

Кожен гравець, розповідає Тетяна Кавальчук, по черзі обирає дві картки. Якщо зображення не збіглися, учасник пропускає хід. Першою отримує фішку Ольга Кравт. Про тестування гри – каже – дізналася із соцмереж.

«Я перша витягнула парні картки, дуже було приємно. Я витягнула зубні щітки без маркування, для мене було здивуванням, що їх не переробляють, ми можемо їх тільки спалювати чи викидати. Дуже цікава гра вона дає нові знання. Мені дісталася картка, тут написано Дусин Дом ,це люди,  які виробляють будиночки для котиків з макулатурного картону».

Вперше до еко-гри долучається черкащанка Наталія Даньковська:

«Зацікавило те, що коли ми в офісі почали сортувати сміття,ю виявилося не все так просто….от навіть бите скло, воно сортується біле, темне….і так далі».

Ігроманкою називає себе інша учасниця -  черкащанка Леся Валяєва.

«Дуже люблю ігри корисні. Уже з початком гри, я зрозуміла , що я не зовсім досконало сортувала сміття , тому що не розуміло, що з ним далі роблять, для мене це будуть нові корисні відкриття , передам знання дітям, бо екологію треба берегти».

Леся Валяєва додає – гра вчить лише вірно сортувати сміття. У ній застосовано також механізм «меморі». Він дозволяє запам’ятовувати як маркуються відходи, що можна сортувати, а що ні. Гра розрахована на дітей і дорослих. За словами екопрактика Тетяни Кавальчук, протестувати її вже виявили бажання навчальні заклади Черкас.