Фестиваль «Крила віри і добра» вдруге відбувся в Черкасах

15:03, 12 жов. 2019
 
Фестиваль «Крила віри і добра» вдруге відбувся в Черкасах

Спробувати себе в ролі поліцейського і пройти терапію за допомогою собак сьогодні мали нагоду діти в Черкасах. Вдруге у місті відбувся фестиваль «Крила віри і добра». Про враження його відвідувачів дивіться далі.

 

Черкаський клуб службового собаківництва розпочинає фестиваль «Крила віри і добра». Його учасники демонструють команди, які виконують собаки, розповідає інструктор Черкаського клубу службового собаківництва Роман Науменко.

«Сьогодні ми демонстрували навики слухняності, програма включала в себе виконання різних команд – «сидіти, лежати, до мене. В першу чергу ми сьогодні взяли з собою собак – терапевтів, які зорієнтовані на спілкування з дітьми, які адекватно відносяться до соціуму, для яких виділялося багато часу на дресирування».

Черкащанка Людмила Качковенко прийшла сюди зі своєю шестирічною донькою Аріною. Каже, дівчинка підходити до собак боїться, але їй подобається спостерігати за ними.

«Ми пацієнти черкаського онкодиспансеру, ми з дитиною лікуємось, і нам повідомила про це наш психолог, і запросили нас на це свято. Я думаю, що корисно, але моя дитина боїться, стоїть, до мене приклєїлась, навіть боїться підходити. А так я думаю, що собаки позитивно впливають на лікування, і взагалі на дітей».

Вперше на такому фестивалі родина Доценків. Наталія Доценко розповідає про свої враження:«Ой, нам дуже сподобалось, ми сьогодні побачили як собачок тренірують, нам дуже сподобалось, ми багато нафотографірувалися».

Окрім спілкування з собаками, діти спостерігали за науковими дослідами, відвідали майстер-класи та могли спробувати себе в ролі поліцейського, говорить Юлія Сліпченко, тимчасово виконуююча обов’язки начальниці відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції області.

«Сьогодні ми діткам показуватимемо…у нас буде такий квест невеличкий, вони будуть проходити спеціальні завдання, буде одна поліцейська машина, де вони будуть так сказати, за кермом себе увляти, можна посидіти, пофотографуватися. Потім у нас буде біля пішохідного переходу, вони будуть показувати рухи регулювальника. І третя машина – наший спецпідрозділ ТОР, який буде показувати свою амуніцію, вони будуть її одягати, ну і само собою, сидіти в автомобілі».

Організаторка заходу Ольга Палійчук розповідає – фестиваль влаштували для вихованців дитячих будинків, дітей учасників бойових дій на сході, дітей з інвалідністю та онкохворих.

«Ідея створити такий фестиваль до нас прйишла зі Львову. Тому що перебуваючи у відряджені як лікар, під час конференції я зустрічалася із представниками громадської організації ротарі-клубу «Львів княжий». Вони якраз в квітні цього року зробили вперше такий фестиваль всеукраїнський, який називався «Крила весни». Запропонували нам зібратися, об’єднати зусилля різних громадських організацій, людей небайдужих, для того, щоб зробити аналогічне свято для дітей Черкас».

Наприкінці свята діти отримали подарунки від патрульної поліції області та організаторів заходу.