Всесвітній день пошти: Ніна Пшиченко із Сагунівки

12:48, 9 жов. 2019
 
Всесвітній день пошти: Ніна Пшиченко із Сагунівки

Працює в дощ, і  сніг, щодня проїжджає на велосипеді десятки кілометрів, але любить роботу. Так описує свою професію листоноша Ніна Пшиченко з села Сагунівка. У місцевому відділенні зв’язку жінка працює 2 роки. Про тонкощі своєї роботи до Всесвітнього дня пошти, який відзначають сьогодні, листоноша розповіла Ользі Гуржій.

 

Листоноша Ніна Пшиченко завершує сортувати газети.  Сідає на велосипед і вирушає до односельців. Маршрут на сьогодні  об’їхати дільницю – а це 320 дворів.  5 годин на день жінка у дорозі, тому з велосипедом нерозлучна, каже вона.

«Він все витримує. Ну буває не витримує. То ні гвіздок десь наїду, то багажка відпаде, але ж справляю, це дійсно мій друг і помічник».

Листи і газети жительці Сагунівки Ганні Сагун Ніна Пшиченко приносить два роки, відколи працює у Сагунівському відділенні зв’язку. Пані Ганна про листоношу говорить так:

«Людяна, хороша, отзивчива, шо спитай – все розкаже. Все допоможе».

Пенсіонерам, додає Ганна Сагун, листоноша й про новини в селі розкаже, і допоможе оплатити комунальні послуги.

«А шо ж робить старим людям?нам гарно, як нам приносять пенсію, як додому газету. І не біжу кудись. Випрашувать, щоб хтось мені допоміг».

Саме за спілкування з людьми, каже працівниця «Укрпошти» Ніна Пшиченко, вона і любить цю роботу. Є в ній й інші переваги, додає вона.

«Перш за все це зручний графік. Я можу і дома щось зробити. А так я завжди між людьми. Я в курсі всіх новин, як і в селі. Поза селом».

Недолік у  роботі, - розповідає листоноша, - погодні умови. Важко в дощ та сніг, каже жінка.

« І надіваємо й плащі, і замотуємо у пльонки всі сумки, ящики з товаром. Головне і товар, і газети не намочить, але викручуємося . як така робота, то викручуємося».

Нині працівники Сагунівського відділення зв’язку обслуговують 3,5 тисячі жителів села. Працюють 5 листонош, - каже його завідувачка Лідія Кучугурна. З цієї професії кар’єру в «Укрпошті» розпочинала й вона, 35 років тому.

«Ми надаємо багато послуг. Це і доставка пенсії, це і доставка періодичних видань, це і доставка посилок і бандеролей. І також нетрадиційні послуги, якими займаємося ми – це торгівля. Цю роботу треба любить. Любить спілкуватися зі своїми пенсіонерами-клієнтами, які чекають листонош як найкращого гостя у своєму домі».