«Відвідай музей – вибери собі іграшку» - такий захід влаштували у Смілянському краєзнавчому музеї

14:36, 1 жов. 2019
 
«Відвідай музей – вибери собі іграшку» -  такий захід влаштували у  Смілянському краєзнавчому музеї

Вихованці дитсадків та школярі після екскурсії можуть обрати собі будь-які іграшку – розповів Суспільному працівник музею, голова громадської організації «Пошук Сміла» Андрій Іванов. Їх заклад отримує із-за кордону. Чи до вподоби дітям така ініціатива – розкаже Наталія Кулик.

Вихованцям Смілянського дитячого садочка № 17 «Пролісок» у краєзнавчому музеї показують речі, якими користувалися наші пращури, розповідають про історію Сміли, знайомлять із різновидами птахів.

Працівниця краєзнавчого музею Лариса Петрушевиць закінчує екскурсію сюрпризом. Розповідає – у закладі проходить акція «Відвідай музей – обери собі іграшку». Ініціатором – говорить – став працівник музею та голова громадської організації «Пошук Сміла» Андрій Іванов. Чоловік налагодив співпрацю із Канадською діаспорою.

"Одна з дівчаток, вона уродженка Сміли, вона приїздила сюди до батьків, зайшла до нас у музей, і виникла така ідея, вона говорить, що там у дівчат є така потреба – іграшки залишаються і було б непогано, якби ви нам ці іграшки сюди відправили а ми б зробили таку акцію".

Відвідавши музей, діти можуть обрати собі іграшку.

Напередодні екскурсії принесла свої іграшки на обмін 5-річна Ліза Савчук.

 "Віддала ті іграшки, якими я не ігралася, хотіла іншим діткам віддати, мама так рішила. Принесла слона, свинку, корову, гусеницю, принесла крана".

Робота, якого подарувала музею Ліза, під час цієї екскурсії обрав для себе одногрупник дівчинки Гліб Ворона.

Першими із подарунками визначилися дівчатка. Більшість обрали пластелін. Хлопці вагалися довше – говорить вихователька дитсадка «Пролісок» Лариса Мельничук.

"Діти, звичайно, відреагували дуже добре, їм сподобалося, тому що ви знаєте, що дитинство – це іграшка. Особливо, вихователь дуже вдячний - подарували великий конструктор, який діти полюбляють і для моторики рук і для розвитку дітей, цей конструктор дуже є важливим і потрібним".

Акція «Відвідай музей – обери собі іграшку» розпочалася на початку вересня і триватиме до Нового року. Нагадаємо, такий захід організатори проводять четвертий рік поспіль.