Черкасець просить обладнати пішохідний перехід звуковим світлофором

11:34, 27 вер. 2019
 
Черкасець просить обладнати пішохідний перехід звуковим світлофором

Обладнати пішохідну зону звуковим світлофором по вулиці Гагаріна два місяці просить міську владу черкасець Тарас Крамний. Чоловік має інвалідність по зору і не може вільно переходити дорогу, щоб потрапити на потрібну маршрутку. Коли на вулиці з’явиться світлофор для незрячих – дізнавалась Юлія Норовкова.

Черкасець Тарас Крамний має порушення зору. Розповідає, ні світлофор, ні пішохідний перехід не доступні для таких людей, як він. Щоб перейти дорогу – доводиться чекати на допомогу сторонніх людей.
«Або поставити повноцінний світлофор або покласти штучні нерівності, і тут і біля «Великої кишені», бо там теж неможливо перейти. Стоїть світлофор, який моргає але ж вибачте, толку з нього дуже мало, зовсім не можливо перейти дорогу».

Із необхідністю переобладнати пішохідний перехід погоджується черкащанка Анастасія Шмиголь. Цією дорогою дівчина щодня ходить до університету.
«Без сумніву, треба застосувати якісь дії. Тому що це небезпечно! А по-друге, щоб піклуватися про наших громадян треба встановити звуковий. І також застосувати певні дії із для людей обмеженими можливостями».

Чи можливо обладнати цю частину дорогу звуковим світлофором ми звернулися до керівника департаменту ЖКГ Сергія Отрешка, проте він у відпустці, тому ситуацію коментує заступниця міського голови Людмила Бордунос.
«Питання встановлення не залежить лише від нас, від міської ради, ми можемо виділити кошти, але нам обов’язково треба погодження поліції. Вони перевіряють можливість і доцільність становлення світлофора. Та траса, яка іде по Гагаріна там 2 світлофори – один від одного недалеко. Остання розмова, яку я мала з керівником, попросили обстеження, щоб все-таки подивилися, який потік людей переходить дорогу, можливо, все-таки, дадуть нам дозвіл на встановлення».

Зі слів речниці управління патрульної поліції області Зої Вовк, звернення щодо перевірки цієї ділянки дороги до відділу Безпеки дорожнього руху – ще не надійшло.