Переселенка Наталія Король відкрила у Черкасах дитячий центр

15:57, 24 вер. 2019
 
Переселенка Наталія Король відкрила у Черкасах дитячий центр

Переселенка Наталія Король два роки тому відкрила у Черкасах дитячий центр. За освітою жінка – вчителька хімії, біології та інформатики. До обласного центру приїхала із сім’єю у 2015 році з донецького міста Докучаєвськ. Ірина Філенко побувала на одному із уроків Наталії Король та дізналася, як їй вдалося відкрити власний бізнес та заохочувати дітей до природничих наук.

За словами засновниці дитячого центру Наталії Король під час занять акцент вона робить на практичних дослідах.
«У нас все-таки практика на першому місці, і щоб дитинка могла сама наливати, розливати, відмірювати, наша цільова аудиторія – діти від 4 до 12. Але, як показує практика, якщо до нас приходить дитина 15-16 років, їй так само цікаво».

Сьогодні серед учнів центру Кіра Ткаченко та Анжеліка Кращенко. Обидві дівчинки навчаються вдома, на дистанційній формі навчання.
«Мені дуже подобається робити молекули, і я люблю їх писати, взагалі цікаво, як все зроблено. Тому мені подобається різні кислоти вивчати. Дуже багато практики, багато розповідають, нам це все показують, розказують одночасно, і це все закладається у голові, і ти це все запам’ятовуєш».

Мама Кіри, Ірина Ткаченко задоволена рівнем знань доньки, каже, що турбує її лише вартість навчання. Жінка додає – для неї успіхи доньки помітні.
«Знаючи свою доньку, скажу: аби їй не подобалося, вона б не ходила туди три роки, це однозначно. Ми пробували багато всього, значить, подобається. Зараз, що я помітила цього року, ось Кірі прийшла контрольна робота по біології, в неї тільки почалася біологія у 6 класі, Кіра її роздрукувала і вже повністю самостійно виконала, тобто біології ще не було, а вона вже може зробити контрольну роботу за першу четверть».

Наталія Король розповідає, що спочатку два роки працювала вчителькою у одній зі шкіл Черкас, а потім поступово почала рухатися до втілення мрії про власну школу.
«Мене радо запросила 21 школа, у якій я радо пропрацювала 2 роки, я їм дуже вдячна і директору і заступнику директора з навчальної роботи, вони дуже радо мене зустріли. Мені завжди треба більше, дати дітям, краще, цікавіше».

Наталія Король говорить, що життя у Черкасах розпочала з нуля, залишивши вдома квартиру, будинок та посаду заступниці директора школи.
«Ми приїхали у Черкаси, у мене було дві сумки і дві дитини, і все. Все, що було там, ми все залишили».

Наталія Король додає: зараз у студії може реалізувати будь-яку свою вчительку задумку.
«У мене зараз не дуже багато є: лише студія експериментів, вона маленька, але у мене вже є мої постійні клієнти. Я тут можу розвиватися, у мене тут душа розгортається, я тут можу робити все, що хочу, що буде цікаво для дітей».