40 призовників із Черкащини пройшли сьогодні медогляд

15:57, 19 вер. 2019
 
40 призовників із Черкащини пройшли сьогодні медогляд

40 призовників із Черкащини пройшли сьогодні медогляд в обласному військовому комісаріаті. Про це Суспільному повідомив заступник начальника відділу комплектування Олександр Гержан. Нагадаємо, осінній призов стартує 1-го жовтня, а завершиться 30-го грудня. Зі слів Олександра Гержана, на строкову військову службу з області залучать 452 призовники.

Вісімнадцятирічний черкащанин Микола Лихопуд у списку майбутніх захисників України. До армії хлопець піде, розповідає, аби продовжити родинну справу.
«Всі служили, батько служив, дід служив, дядьки служили, вирішив і я піти, хочу у прикордонні війська потрапити».

Зі слів заступника начальника відділу комплектування Черкаського обласного військового комісаріату Олександра Гержана, сьогодні медогляд проходять призовники з Чорнобаївського, Христинівського, Тальнівського та Катеринопільського районів.
«Будуть відправлятися до ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонної служби та Державної служби транспорту. Термін строкової служби від 12 до 18 місяців. 12 місяців служать ті, хто має вищу освіту, спеціаліст або магістр».

Станіслав Трясоруб має вищу освіту за фахом агроном. Каже, пройти військову підготовку – обов’язок кожного чоловіка.
«Тягне служити народу України, не хочеться тікати від армії, хочу як усі нормальні мужики служити. Може, цікавіше побачу дізнаюся щось для себе».

Окремих призовників лікарі відправляють на повторне до обстеження, говорить голова військово-лікарської комісії Лариса Савенкова.
«Абсолютно здорових зараз дуже маленький відсоток, у всіх щось та є, але це не значить, що вони не придатні».

Пройти медкомісію призовники зможуть до кінця вересня. В жовтні їх відправлять до призначених місць служби.