Ексдепутатка Любов Савченко залишатиметься на волі до 18 листопада

15:36, 19 вер. 2019
 
Ексдепутатка Любов Савченко залишатиметься на волі до 18 листопада

Ексдепутатка Любов Савченко залишатиметься на волі до 18 листопада. Сьогодні суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу – особистого зобов’язання. Підозрювана у справі має продовжувати повідомляти суд про зміну свого місця проживання або місця роботи, не спілкуватися з потерпілими й експертами у справі за межами суду. Нагадаю, торік у червні на околиці Черкас Любов Савченко збила двох велосипедистів. Один з них загинув на місці.

Судове засідання розпочали із зачитування клопотання прокурором Олександром Палієм.
«У матеріалах даного кримінального провадження, достатньо доказів підозрювати обвинувачену Савченко у вчиненні злочину передбаченого частиною. На даний час, із метою застосування та продовження обов’язків у вигляді зобов’язань, є забезпечення виконання обвинуваченою, покладених на неї раніше процесуальних процесів. А також запобіганням спробам переховуватися від органів досудового слідства чи суду».

Опісля півгодинного перебування у нарадчій кімнаті, суддя Євген Тептюк задовольнив клопотання прокурора.
«Заслухавши пояснення сторін, суд вважає, що є підстави продовжити обвинуваченій запобіжний захід: особисте зобов’язання строком на два місяці».

Сьогодні на засідання не прийшли експерт та слідчий, яких мали допитувати, – розповідає адвокат потерпілої Дмитро Карпенко.
«У ході судового розгляду дослідили письмові докази. І враховуючи той факт, що є дві експертизи. Одна експертиза каже, що визначає кут між осями транспорту, а друга експертиза не визначає. У зв’язку з цим виникло питання у допиті вказаних осіб, які проводили експертизу, з метою доповнення і роз’яснення висновку експерта».

Наступне судове засідання заплановано на 27 вересня. На допит повторно викличуть слідчого та експерта, – каже прокурор Олександр Палій. Із його слів, вони нині звільнилися з роботи, місце їхнього перебування мають встановити слідчі.