Шкільне лісництво відкрили на базі Кам’янського ліцею № 1

15:25, 11 вер. 2019
 
Шкільне лісництво відкрили на базі Кам’янського ліцею № 1

Шкільне лісництво відкрили на базі Кам’янського ліцею № 1. Флору і фауну свого регіону старшокласники досліджуватимуть після уроків. Про це журналістам Суспільного розповів начальник обласного Управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко. З його слів, на Черкащині нині працюють тринадцять таких шкільних лісництв.

На першому ознайомлювальному занятті кожен із старшокласників розповів, що знає про ліс. А ще, як планують його оберігати.

Викладатиме лісову справу вчителька Світлана Погоріла. З її слів, програма навчання нині у розробці. За попереднім планом, восени школярі збиратимуть жолуді, досліджуватимуть процес їх зберігання.
«І про птахів, про шкідників, мурашники і гриби, і рослини, все що на нашій території лісів є, ми будемо вивчати. Навчання будуть проходити, напевно, 2 рази на тиждень у після урочний час».

Завершилося заняття посадкою алеї туй на шкільному подвір’ї.

За інформацією начальника обласного Управління лісового та мисливського господарства Олександра Дзюбенка нині на Черкащині працюють 13 таких лісництв.
«Сьогодні діти знають і розуміють, що таке ліс, для чого його вирощувати і для чого доглядати. Задача сьогодні лісівників створити комфортні умови, щоб діти побачили усі виробничі процеси, які проходять».