Черкаська філія Суспільного цьогоріч вдруге візьме участь у «Крутому спуску»

10:55, 11 вер. 2019
 
Черкаська філія Суспільного цьогоріч вдруге візьме участь у «Крутому спуску»

Черкаська філія Суспільного телебачення цьогоріч вдруге візьме участь у «Крутому спуску» - перегонах на саморобних тачках. Відбудуться вони у Черкасах 15 вересня. Створити саморобну автівку торік взявся режисер телекомпанії Олександр Білошапка. Він же був і водієм. Нині тачку оновлюють.

Конструктор тачки, Олександр Білошапка, перевіряє свій витвір на справність. У минулому році сам кермував автівкою. Пригадує, як створював мобіль.
«Працювали ми і брали все, що було в нас під руками, це і велосипеди, і рамки, навіть ми використовували запчастини від газових плит, все йшло у нас у виробництво».

Торік свій транспортний засіб автор спочатку назвав «Оса», перед змаганнями змінив на «Літачок». Головним атрибутом тоді був мікрофон, як символ приналежності до медійної сфери. Цього року, говорить чоловік, концепція зміниться.
«Це буде міфічний образ, глядачі побачать все це на самих змаганнях. Ми змінюємо назву нашого приладу. Це вже буде не «Літачок», а більш серйозна назва, ми скажімо так, беремо її з древньої міфології».

Імпровізоване авто режисер оновлює у холі телекомпанії. Її працівники не проти тимчасової станції техобслуговування. Усе – заради спільної мети.

Який вигляд матиме автомобіль цього разу, яку назву отримає та хто стане новим пілотом тачки – команда UA: Черкаси поки що тримає у таємниці.