Черкасці просять відремонтувати ігрові павільйони черкаського дитсадочку № 61

11:45, 10 вер. 2019
 
Черкасці просять відремонтувати ігрові павільйони черкаського дитсадочку № 61

Черкасці просять відремонтувати ігрові павільйони на території черкаського дитячого садочку № 61. Зі слів завідувачки установи Наталії Горохівської, споруди не ремонтували чотири роки. Для цих потреб не було фінансування з департаменту освіти міста.

Батько вихованця дитсадка Вячеслав Дзюблик демонструє нинішній стан павільйонів.
«Чому він не відбувається я не розумію, усе літо було сонце наші діти не могли ними користуватися, зараз прийшла осінь, де їм ховатися, де їм гратися? Коли я йшов забирати свого сина, вони гралися на цьому майданчику, вихователькам важко за усіма слідкувати і діти забігають під ці павільйони, вони розвалюються я переживаю за свою дитину».

Черкащанка Анна Зоріна – мама трирічної Олександри. Дівчинка відвідує дитсадок 1 рік. Зі слів мами дівчинки, павільйон перебуває в аварійному стані.
«Я просто боюся, що може дитина бігти і воно обвалиться, одна доля секунди може вирішити все, десь цеглина впаде, шифер чи не дай бог дощ, буває таке вітер подує сильний».

Жінка розповідає, як бачить реставрацію гральних павільйонів.
«Найоптимальніший варіант, щоб їх знесли ці будови. Може зроблять невеличкі бесідки, в яких зможуть поміщатися діти».

Зі слів завідувачки дитсадка №61 Наталії Горохівської доступ до споруд обмежили стрічкою. Також вихователі слідкують за безпекою дітей, пояснює завідувачка.
«В сезон коли йдуть дощі діти не можуть перебувати на вулиці, навіть коли він маленький, адже вони призначені, щоб діти ховались, і під палючим сонцем. Вихователі уже коригують свою роботу таким чином, щоб не зашкодити життю та здоров’ю дітей».

Всього у закладі 125 вихованців та 30 працівників, додає Наталія Горохівська. Жінка пояснює чому павільйони нині без ремонту.
«Це питання не до мене, усі відповідні документи у нас є, акти про заборону використання за прямим призначенням також у нас є і ми відштовхуємося від цього».

Зі слів директора департаменту освіти та гуманітарної політики Сергія Воронова на ремонт павільйонів 61 садочка з бюджету міста, на початку року, спрямували 500 тисяч гривень. У кінці вересня підрядник розпочне роботи у закладі дошкільної освіти, додає очільник департаменту.
«Бюджет розписаний по місяцях, кошти передбачені але вони розписані на вересень-жовтень, лише зараз була замовлення проектна документація, найближчим часом ми зробимо ці павільйони, щоб діти могли займатися у безпечних умовах».